Udenrigsministeriet

Regeringen præsenterer ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi

Del
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer i dag regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Strategien udstikker de overordnede pejlemærker for, hvordan Danmark skal navigere i en verden, der er blevet mere urolig og uforudsigelig efter Ruslands invasion af Ukraine.

Strategien stiller skarpt på tre overordnede udenrigspolitiske prioriteter.

For det første et større fokus på den nære sikkerhed i Danmark og Europa i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

For det andet et behov for at danne nye alliancer med lande uden for Europa og Vesten.

For det tredje et ønske om at skabe et mere robust og modstandsdygtigt samfund, blandt andet når det kommer til forsyningskæder, energi og kritisk infrastruktur.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer strategien i dag ved en større udenrigspolitisk tale på Københavns Universitet.

Strategien kan læses her: Udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi 2023 (um.dk)

For yderligere kontakt: Ledende presserådgiver for udenrigsministeren Victor Boysen // vicboy@um.dk // +45 20 18 95 93

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny dansk humanitær støttepakke skal sikre akut og livreddende nødhjælp til Ukraines mest sårbare7.5.2024 07:18:28 CEST | Pressemeddelelse

Over to år efter Rusland invaderede Ukraine, har knap 15 millioner mennesker ifølge FN behov for nødhjælp. Dette udgør ca. 40 % af befolkningen, der stadigvæk befinder sig i Ukraine. Krigen rammer særligt de mest sårbare ukrainere, herunder kvinder, børn og ukrainere på flugt. Derfor bidrager regeringen nu med 250 millioner kroner, som skal hjælpe de hårdest ramte ukrainere med at imødekomme basale behov.

Danmark og Gates Foundation styrker båndene for at finde løsninger på klimaforandringers konsekvenser for global sundhed6.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I anledning af Bill Gates’ besøg i Danmark i dag, har minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, og Bill Gates underskrevet en aftale om at udstikke retningen for et stærkere og bredere samarbejde mellem Danmark og Gates Foundation. Den skal fremme løsninger inden for områder som global sundhed, klimatilpasning og ligestilling.

Regeringen vil bekæmpe menneskesmugling og forebygge irregulær migration med ny stor støttepakke6.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den irregulære migration har alt for store menneskelige konsekvenser. Siden 2014 har knap 60.000 mennesker mistet livet som følge af at blive smuglet på deres rejse over blandt andet Middelhavet. Mange lande syd for Europa efterspørger samarbejde og støtte for at sikre, at mennesker ikke vælger de ulovlige migrationsveje med risiko for at ende i dybt tragiske situationer.

Ny redegørelse viser, at Danmark fører an på grøn udviklingsbistand2.5.2024 10:06:44 CEST | Pressemeddelelse

Den udviklingspolitiske redegørelse viser, at samspillet mellem klima og udvikling er blevet stærkere i dansk udviklingspolitik over de seneste år. Derfor gik mere end en tredjedel af dansk udviklingsbistand sidste år til grønne projekter. Et særligt fokus for dansk udviklingsbistand er klimatilpasning, som hjælper udviklingslandene med at blive mere modstandsdygtige over de klimaforandringer, de rammes af. Danmark førte også an i internationale forhandlinger for på verdensplan at sikre mere klimafinansiering til de fattigste. Det kan man læse i den udviklingspolitiske redegørelse, som udkommer i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye