Udenrigsministeriet

WHO kontor flytter fra Moskva til FN-byen i København

Del
Medlemslandene i den europæiske region af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har besluttet at flytte WHO’s europæiske kontor for ikke-smitsomme sygdomme fra Moskva til FN-byen i København. Her ligger WHO’s europæiske hovedkvarter.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen udtaler:

”Danmark har efter Ruslands illegale og uberettigede invasion af Ukraine sammen med ligesindede lande arbejdet for at få flyttet WHO’s europæiske kontor for ikke-smitsomme sygdomme ud af Moskva. Formålet er at give WHO bedre betingelser for sit vigtige arbejde, og vise solidaritet med Ukraine. Det glæder mig, at vi nu i den europæiske medlemskreds har truffet en beslutning om at flytte kontoret fra Moskva til FN-byen i København. Danmark tager sammen med en række ligesindede lande ansvaret på sig og finansierer flytningen og kontorets arbejde.”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde udtaler:

”Ikke-smitsomme sygdomme og kroniske sygdomme udgør en stor sundhedsbyrde i den europæiske region, og WHO-samarbejdet om forebyggelse og udvikling af nye og eksisterende behandlinger er af afgørende betydning for sundhedsvæsenets robusthed. Med Ruslands aggression og uacceptable invasion af Ukraine kan vi ikke have et vigtigt WHO-kontor med base i Moskva. Derfor er beslutningen og flytningen både nødvendig og det eneste rigtige. Samtidig understreger det Danmarks styrkeposition og engagement i det globale sundhedssamarbejde, at kontoret nu flyttes til København.”     

Baggrund

WHO’s kontor for ikke-smitsomme sygdomme arbejder for at forbedre overvågning, forebyggelse, samt behandlingen af ikke-smitsomme sygdomme og kroniske sygdomme, som eksempelvis diabetes, kræft samt lunge- og hjertekarsygdomme i den europæiske region. Kontoret arbejder for at nå SDG 3.4 og dermed at reducere for tidlig død som følge af ikke-smitsomme sygdomme med en tredjedel inden 2030. For at nå dette mål fokuserer WHO blandt andet på tobakskontrol, ernæring, fysisk aktivitet, overvægt, mental sundhed og alkohol- og misbrugsrelaterede sundhedsproblematikker, samt udvikling af både tekniske retningslinjer og politikudvikling på området. Kontorets arbejde fokuserer primært på de lande, som har et højt antal af ikke-smitsomme sygdomme.

Som følge af medlemslandenes beslutning forventes WHO at flytte alle kontorets funktioner til WHO’s regionale kontor for Europa i København inden for de næste seks måneder. Danmark vil sammen med en række øvrige donorer finansiere kontorets fremtidige aktiviteter.

For yderligere information, kontakt pressevagten i Udenrigsministeriet på pressevagten@um.dk eller Indenrigs-og sundhedsministeriet på pressevagt@sum.dk.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye