Europabevægelsen

Ungdomsforeninger afholder demonstration mod grænsekontrollen

Del
Europæisk Ungdom, Grænseforeningen Ungdom og Junge Spitzen afholder den 24. maj kl. 12 i Rigsdagsgården foran Christiansborg en demonstration mod grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland.

Den 14. april meddelte regeringen, at grænsekontrollen til Sverige vil ophøre pr. 12. maj, mens kontrollen til Tyskland skal omlægges. Europæisk Ungdom mener dog, at man skulle have gået skridtet videre:

"Selvom regeringen har omlagt grænsekontrollen, så mener vi, at Danmark lige så godt kan afskaffe den helt," mener Jakob Wind, landsformand for Europæisk Ungdom.

Ifølge de tre ungdomsforeninger er grænsekontrollen blot blevet endnu mere ineffektiv og absurd, da regeringens beslutning om at nedskalere kontrollen fra maj af blot får sværere ved at fange de kriminelle, de påstår at kunne indfange med mindre stikprøvekontrol, og fortsætter med at spilde flere hundrede millioner skattekroner årligt. Politiressourcerne kunne bruges meget mere effektivt i resten af landet, hvor vi ser sagsbehandlingstiderne flyve i vejret.

"Der er simpelthen ikke nok grunde til at bibeholde grænsekontrollen. Den skader mere end den gør godt," siger landsformand for Grænseforeningen Ungdom, Bo Sösemann, der også selv kommer fra det danske mindretal i Sydslesvig.

Derudover bryder regeringen med EU-reglerne, mener flere juridiske eksperter. Det kan have store konsekvenser for vores europæiske samarbejde, hvis regeringen blot sætter kikkerten for det blinde øje og ignorerer alle advarselstegn fra EU.

Også unge fra grænseregionen med familier og bekendtskaber på begge sider af grænsen har oplevet dybt personlige konsekvenser af grænsekontrollen, som politikerne på Christiansborg har ignoreret siden 2016. På trods af, at vores grænseområde er et forbillede for så mange andre lande verden over, deler regeringen familier og venner i to med den unødvendige grænsekontrol.

"Grænsekontrollen er meget dyr symbolpolitik, som skader samarbejdet henover grænsen og derved også vores forhold til vores vigtige samarbejdspartner Tyskland," siger forkvinden for Junge Spitzen, Katharina Kley.

Find demonstrationen på Facebook her: https://fb.me/e/XVks0o91

Kontakter

Billeder

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye