Moesgaard Museum

Bliv superforsker på Moesgaard

Del

Nyt udstillingsområde med spil og laboratorie for børn og familier åbner 26. maj

Fire figurer hjælper børnene med at blive superforskere i Moesgaards nye laboratorie for børn, som åbner 26. maj
Fire figurer hjælper børnene med at blive superforskere i Moesgaards nye laboratorie for børn, som åbner 26. maj

Fredag 26. maj åbner Moesgaard Museum et nyt udstillingsområde, hvor børn og børnefamilier gennem leg kan udforske fortiden og prøve, hvordan det er at være arkæolog og forsker.

I det nye udstillingsafsnit MOMULAB kan børnene tage forskerkitlen på og gå på jagt efter spor af de mennesker, der har levet i fortiden. Laboratoriet breder sig over to etager, og blandt aktiviteterne er en afdeling for marinarkæologi (arkæologi under vand), hvor udstillingens skærme får det til at virke som om, man befinder sig i en ubåd under vandet. Her kan man prøve at ’støvsuge’ havbunden på jagt efter fortidsfund og finde ud af, hvorfor tingene befinder sig under vand.

I MOMULAB er der også interaktive spil, hvor man ud fra træers årringe og pollen i jorden kan lære mere om fortiden og de mennesker, der levede dengang. Laboratoriet er særligt henvendt til børn i alderen 6-12 år, men også andre aldersgrupper kan få en sjov og lærerig oplevelse.

Udstillingsområdet er blevet til med fornem støtte fra Krogagerfonden.

”Med det nye udstillingsafsnit, der er målrettet børn og familier, vil vi gerne give børnene en nysgerrighed på videnskaben og de videnskabelige metoder. Vi håber, at familierne sammen kan få en oplevelse og måske en dialog om, hvordan viden bliver til, og hvordan vi ved det, vi ved. Som museum vil vi rigtig gerne være med til at plante et frø eller gøde en spire hos børn og unge, så både vi og alle andre i fremtiden får gavn af, at der kommer nye og flere dygtige forskere til,” siger Mads Kähler Holst, der er direktør for Moesgaard Museum.

Hightlights og danefæ
Udover aktiviteter for børn er der i det nye udstillingsafsnit også udstillet særlige fund i en ny, stor montre. I ’highlights’ montren vil Moesgaard udstille aktuelle arkæologiske fund og særlige genstande. Når det nye udstillingsafsnit åbner 26. maj, kan publikum se danefæ-genstande, som fritidsarkæologer har fundet i Moesgaard Museums ansvarsområde ved hjælp af metaldetektorer. Danefæ er genstande fra fortiden, som er af enten ædelt metal eller har en særlig kulturhistorisk værdi.

Praktiske oplysninger

MOMULAB bliver åbnet fredag den 26. maj af Moesgaard Museums direktør og en skoleklasse fra Elise Smiths Skole i Aarhus.

Pressen er meget velkommen til at deltage i åbningen. Tilmelding til kommunikationschef Bodil Jensen på bj@moesgaardmuseum.dk eller mobil 20466373

Nøgleord

Kontakter

Billeder

I Moesgaards nye laboratorie for børn kan man prøve interaktive spil. Illustration Moesgaard Museum
I Moesgaards nye laboratorie for børn kan man prøve interaktive spil. Illustration Moesgaard Museum
Download
Direktør for Moesgaard Museum Mads Kähler Holst
Direktør for Moesgaard Museum Mads Kähler Holst
Download

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye