Alexandra Instituttet

Søren er ny Cryptography Engineer hos Alexandra Instituttet

Del

Med indgående viden om kryptologi og blockchain-sikkerhed bliver Søren Eller Thomsen ny rådgiver i Alexandra Instituttets cybersikkerhedsteam. 

Søren Eller Thomsen er ny Cryptography Engineer i Alexandra Instituttets Security Lab. Han har netop afsluttet sin ph.d.-grad i datalogi og kryptologi ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. 

Med indgående viden om kryptologi og blockchain-sikkerhed kommer han til at indgå i både forsknings- og kommercielle projekter. Han glæder sig til at bringe teorien tættere på virkeligheden.

“Jeg glæder mig især til at arbejde med konkrete usecases og at have en kunde i baghovedet, og ikke mindst undersøge, hvordan vi kan benytte teknologien til at løse forskellige problemstillinger. Det er noget andet end at løse et problem, der udelukkende er teoretisk.”

Inden Alexandra Instituttet har han siddet én etage længere nede i Nygaard-bygningen på Katrinebjerg i Aarhus, hvor han har lavet ph.d. under professor Jesper Buus Nielsen. Her har han siddet i kryptografi-gruppen og arbejdet med distribuerede systemer, sikkerhed, og beviselig sikkerhed af blockchain-protokoller. 

Noget af det han har været med til at undersøge, har især betydning for, når vi går ud og køber bitcoins. Bitcoins-systemet beror nemlig på to antagelser. Det ene er, at der er computerkraft nok i systemet, som opereres af ærlige parter, og den anden faktor er, at der eksisterer en effektiv mekanisme til kommunikation mellem parterne. 

Under hans ph.d.-studier har han især været med til at undersøge, hvordan den sidste antagelse kan realiseres:

“Jeg har i min forskning designet beviselige og sikre kommunikationsprotokoller, der kan fungere i samspil med for eksempel Bitcoin. Vi har endnu ikke set et storskala-angreb på eksisterende protokoller, men det kan være den næste sikkerhedsbrist, hvis der ikke hurtigst muligt skiftes til beviseligt, sikre protokoller.”

Det er netop den viden, som han håber på at bringe videre og arbejde med hos Alexandra Instituttet. 

“Jeg tror, at der er ekstremt meget forvirring om, hvad den her blockchain-teknologi kan, og hvilke antagelser den beror på. Denne forvirring vil jeg meget gerne være med til at opklare. Derudover så har it-sikkerhed af større og større betydning for vores samfund, så det er næsten svært ikke at finde det interessant.”

Det tiltaler ham især, at Alexandra Instituttet stadig er et meget etisk projekt.

“Det er fedt at arbejde med en virksomhed, som har et meget almennyttigt værdigrundlag, som sender overskuddet videre i nye forskningsprojekter.”

Søren Eller Thomsens CV:

2023: Cryptography Engineer, Alexandra Instituttets Security Lab.

2023:  Ph.D.-grad i datalogi/kryptologi ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet med afhandlingen: ”Message Dissemination in the Nakamoto Era”.

2019-2021: Teaching Assistant i Distribuerede Systemer og Sikkerhed ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.  

2018: Teaching Assistant i Optimering ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.  

2017: Teaching Assistant i Compilering ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.  Billeder

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye