Nominer årets grønne ildsjæl

Del

Kender du en vaske ægte ildsjæl, der gør en forskel for miljøet, klimaet eller naturen? Så kan du hjælpe med at finde vinderen af Årets Grønne Ildsjælepris i Halsnæs.

Netop nu søger Halsnæs Kommune og Grønt Råd nemlig kandidater til prisen. Og du kan nominere en person, forening eller organisation, som du mener fortjener anerkendelse for sin eller deres indsats. Det kan eksempelvis være konkrete tiltag i lokalområdet, der forbedrer miljøet, klimaet eller naturen, men det kan også være en ekstraordinær indsats inden for formidlingen af disse områder.

Til og med den 8. august 2023 kan du nominere en kandidat ved at sende dit forslag til mail@halsnaes.dk. Skriv ”Årets grønne Ildsjælepris” i emnefeltet. Indstillingen skal indeholde navnet på den indstillede ildsjæl og begrundelse for valget.

Hvem kan modtage prisen?

Enkeltpersoner eller grupper af personer som eksempelvis foreninger, der har gjort en særlig indsats for miljøet, klimaet eller naturen. Der lægges vægt på, at indsatsen har været lokal og kan fungere som inspiration for andre.

I 2022 vandt Foreningen Halsnæs Naturklub Årets grønne Ildsjælepris. Foreningen har været initiativtager til mange naturoplevelser for børn og deres familier, og klubben har gennem årene afholdt mangfoldige ture og arrangementer i den nære natur, i skove og langs strande.

Hvem kan indstille en grøn ildsjæl?

Borgere, foreninger og organisationer i Halsnæs Kommune kan indstille til årets pris. Det er ikke muligt at indstille sig selv eller professionelle.

Hvordan bliver vinderen fundet?

Nomineringen finder sted på Grønt Råds møde til september. 
Udvalget for Miljø og Plan i Halsnæs Kommune udpeger herefter modtageren af prisen på udvalgets møde i november. Prisen bliver ligeledes overrakt i november måned.

Prisen

Ud over æren består prisen som ”Årets grønne Ildsjæl” af et beløb på 10.000 kr., som vinderen efter eget valg kan anvende til et grønt projekt, et arrangement eller en aktivitet, der bidrager til vidensopbygning i Halsnæs Kommune.

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye