DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Kick-off event for Rumrejsen og Huginn missionen med Andreas Mogensen

Del
Mandag den 22. maj kommer den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen til Dansk Industri. Anledningen er starten på Rumrejsen, som er det danske formidlingsprojekt knyttet til Huginn missionen.

Til eventet får Andreas Mogensen selskab af sin chef David Parker, ESA Director of Human and Ro-botic Exploration. De vil fortælle om Huginn missionen og de 10 forsøg som Andreas Mogensen skal gennemføre for danske forskere og virksomheder på den internationale rumstation, ISS. Andreas Mogensen bliver den første ikke-amerikanske astronaut, som skal være pilot på SpaceX fartøjet Dragon, og hans rumrejse vil vare et halvt år fra august.

H.K.H. Kronprinsen deltager også i arrangementet sammen med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

Tid og sted

Kick-off eventet er den 22. maj fra klokken 14.00 – 15.45.

Industriens Hus

H.C. Andersens Boulevard 18

1553 København V

Program

14:00 – Velkommen og introduction ved moderator og journalist Anders Høeg Nissen.

14:05 – Taler ved Direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, Uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund, ESA Director of Human and Robotic Exploration, David Parker og formand for Rumrejsen’s styregruppe og prorektor på DTU, Rasmus Larsen.

14:30 – Tale ved ESA astronaut Andreas Mogensen om hans mission og træning.

14:40 – Taler ved Professor John Jørgensen, DTU og seniorforsker Peter Thejll, DMI om to af de danske forsøg på Huginn missionen.

14:50 – Tale ved Direktør for Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck, Direktør for Astra, Mikkel Bohm og programleder på Experimentarium, Sheena Laursen, om de forskellige aktiviteter i Rumrejsen.

15:00 – Officiel åbning af Rumrejsen. Rumrejsen vil også involvere børn og unge gennem skoleprojekter og udstillinger, der formidler muligheder og udfordringer i rummet.

15:05 – Photo opportunity.

15:10 – Besøg i udstillingerne.

15:45 – Slut på arrangementet.

Tilmelding skal ske til DI's presserådgiver Camilla Weigel på mail cawe@di.dk.

Læs mere om  den danske forskning og teknologi på Huginn missionen: https://ufm.dk/aktuelt/nyheder/2022/dansk-forskning-og-teknologiudvikling-pa-andreas-mogensens-mission

Følg os på:

    

Kontakter

Adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen, tlf. 2834 5366 eller cawe@di.dk
Uddannelses og forskningsminister Christina Egelund, tlf. 7231 8181 eller presse@ufm.dk
Andreas Mogensen og David Parker, pressekontakt Rosita Suenson Rosita.Suenson@esa.int
Pro-rektor DTU Rasmus Larsen, tlf. 2215 3943 eller dtu-provost@dtu.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny global undersøgelse: Mening på arbejdet stiger for andet år i træk – de unge scorer fortsat lavest22.5.2024 14:37:16 CEST | Pressemeddelelse

Det er blevet mere meningsfyldt at gå på arbejde, viser nye tal fra Voluntas. Det er andet år i træk, at scoren for meningsfuldt arbejde stiger, efter flere år med fald. Ifølge den globale undersøgelse 'Meningsfuldhed på Arbejdet 2024', foretaget af det danske rådgivningsfirma Voluntās, er følelsen af mening på jobbet steget fra 73 i 2023 til 74 i 2024. - Vi er nu for alvor kommet ud af pandemien, der udgjorde et historisk lavpunkt, hvad angår den mening, vi mennesker oplevede i vores arbejde. Vi begynder at mærke et stærkere tilhørsforhold og ser et tydeligere formål med det vi laver, idet vi igen kan forholde os fysisk til vores arbejdsplads, vores kollegaer og det produkt, vi i sidste ende hver især bidrager til. Men vi er bestemt ikke i mål og mange organisationer er stadig ved at finde sig til rette i en virkelighed, hvor både arbejdsformer og indstillingen til selve arbejdets plads i livet, har forandret sig fundamentalt, siger Nicolai E. E. Iversen, Chief Philosophy Officer hos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye