Det Kongelige Teater

Eventyrlig og fantastisk koncert med Det Kongelige Kapel

Del
Det Kongelige Kapel spiller Berlioz’ Symphonie fantastique og Josef Suks eventyrlige koncertsuite Pohádka dirigeret af Tomáš Netopil.

Der står billedskabende og iørefaldende musik på programmet ved Det Kongelige Kapels sidste symfonikoncert i sæsonen med den tjekkiske dirigent Tomáš Netopil på podiet.

Koncerten indledes med et værk af tjekkiske Josef Suk, der både er kendt for sin egen komponistgerning men også som den berømte komponist Antonín Dvořáks svigersøn og elev. På programmet står Suks måske mest kendte værk Pohádka (Eventyr), der for første gang kan opleves med Det Kongelige Kapel. Pohádka er en koncertsuite i fire satser baseret på Suks musik til Julius Zeyers skuespil Radúz og Mahulena, en kærlighedshistorie der kombinerer klassiske eventyrmotiver med mytologiske referencer.

Kærlighed kan føre til mange ting, og det mærkede den franske komponist Hector Berlioz både på godt og ondt, hvilket kommer til udtryk i hans musik. Berlioz efterstræbte i årevis en irsk skuespillerinde, Harriet Smithson. Men da det omsider lykkedes Berlioz at blive smedet sammen med skønheden, var hendes berømmelse aftagende i takt med hans egen stigende succes, og ægteskabet forliste. Til gengæld inspirerede det turbulente forhold Berlioz til at komponere sin Symphonie fantastique. Her beskriver Berlioz selvbiografisk en ulykkeligt forelsket kunstners voldsomt hallucinerende syner i en opiumsrus.

Dirigenten Tomáš Netopil er på tiende år Generalmusikdirektor for Aalto Musiktheater og Philharmonie Essen. Han er desuden 1. gæstedirigent ved Det tjekkiske filharmoniske orkester samt grundlægger og kunstnerisk leder af International Summer Academy i Kroměříž i Tjekkiet. Fra 2009-2012 var han musikalsk leder af Nationalteatret i Prag.

Program:
Josef Suk (1874-1935): Pohádka (Eventyr), opus 16
I Om Radúz’ og Mahulenas trofaste kærlighed og deres sorger
II Intermezzo, Svane- og påfuglelegen
III Intermezzo, Sørgemusik
IV Runas forbandelse og hvordan den blev brudt af kærligheden

Hector Berlioz (1803-1869)
Symphonie fantastique, opus 14
I Rêveries - Passions (Drømme - lidenskaber)
II Un bal (Et bal)
III Scène aux champs (Scene på landet)
IV Marche au supplice (March til skafottet)
V Songe d'une nuit de sabbat (Drøm om en heksesabbat)

Se mere om kapelkoncerten Symphonie fantastique HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye