Dyrenes Beskyttelse

60 år 28. maj: Dronning af dyreværn er vild med frivillighed, forandring og fart

Del
Det gode dyreliv fylder meget for Britta Riis. Men forkærligheden for frivillighed og forandring er afgørende for, at hun fejrer sin 60-årsfødseldag den 28. maj som direktør for Dyrenes Beskyttelse – 14 år efter hun tog posten
Foto: Thomas Degner/Dyrenes Beskyttelse  - Til fri redaktionel brug
Foto: Thomas Degner/Dyrenes Beskyttelse - Til fri redaktionel brug

Britta Riis har en fortid som konkurrencerytter og brænder for det gode dyreliv. Men reelt betyder fascinationen af ledelse af organisationer båret af faglighed og frivillighed lige så meget for, at fødselsdagsreceptionen afvikles i Danmarks største og ældste dyreværnsforening.

Britta Riis finder energi i arbejdet med at give dyrene bedre forhold, både i naturen, private hjem og i produktionen. Hendes professionelle mærkesag er dog, at organisationer skal drives professionelt og forretningsorienteret for at skabe synlige resultater - også foreninger, der er bygget på frivillighed.

Den snart 60-årige frederikshavner opdagede allerede i sit første job som sportschef for Dansk Rideforbund, at hun trivedes med arbejdet i organisationer, der skulle igennem ambitiøse ændringer eller bygges op fra bunden. Men når farten på forandringerne sænkes, føler hun ikke, at hendes kompetencer kommer ordentligt i spil. Det var også baggrunden for, at hun i 2009 skiftede jobbet som generalsekretær i rideforbundet ud med direktørposten i dyreværnsforeningen efter at have gennemført en turnaround af forbundet til en strategisk og forretningsorienteret organisation. Men hvordan kan fødselaren så være dronning af dyreværn i Danmark på fjortende år?

Oprindeligt troede Britta Riis også, at hun kun skulle være en kortere årrække i Dyrenes Beskyttelse. Men der bliver ved med at være meningsfulde muligheder for at udvikle foreningen, og dyrevelfærd fylder samtidig stadig mere i samfundet. Så der er stadig fart på.

Vild vækst hos Dyrenes Beskyttelse

Under Brittas ledelse er Dyrenes Beskyttelse vokset betragteligt og har i dag en omsætning på 170 millioner kroner, 2.000 frivillige ud over den fastansatte organisation og 68.000 medlemmer. Foreningen oprettede Dyrenes Vagtcentral 1812 i 2012 og opbyggede et stort, primært frivilligt beredskab, der hjælper nødstedte og efterladte dyr. I 2022 modtog vagtcentralen over 140.000 opkald, og beredskabet rykkede ud til over 30.000 sager.

Foreningens netværk af dyreinternater er betydeligt udvidet, så der nu er ti internater over hele landet, der tager sig af nødstedte dyr og finder nye hjem til dem. I 2022 fik 9.085 kæledyr et nyt hjem gennem internaterne. Der er også 30 vildtplejestationer, der tager sig af vilde dyr i den danske natur.

Brittas virketrang har også markeret Dyrenes Beskyttelse på den internationale scene. I 2020 var Britta Riis initiativtager til oprettelsen af den globale dyrevelfærdsorganisationWorld Federation of Animals for at sætte dyrevelfærd på FNs dagsorden. I dag sidder hun som bestyrelsesformand for organisationen.   

Udenfor Dyrenes Beskyttelse tager Britta Riis også gerne nye udfordringer. Senest i 2021, da den daværende konservative borgmester i Gentofte Hans Toft opfordrede hende til at stille op til kommunalvalget. Britta blev valgt og sidder i dag i byrådet i Gentofte Kommune.

Idrætten har også stadig plads i Brittas liv og karriere, og i 2021 blev det også til en bestyrelsespost i Danmarks Idræts-Forbund. Og konkurrencementaliteten har hun heller ikke lagt bag sig. Det lærte kollegaerne blandt andet, da der skulle køres om kap i firhjulede atv’er til en sommerfest for et par år siden. Britta Riis slap nærmeste ikke speederen og satte alle andre til vægs.

Privat bor Britta Riis i Gentofte med sin mand, tyveårige søn Nicolai og malthersen Viggo, som er adopteret fra internat.

Dyrenes Beskyttelse afholder den 2. juni reception for Britta. 

KARRIEREFORLØB

  • 2009 -   Direktør, DyrenesBeskyttelse

  • 2005- 2009  Generalsekretær, DanskRideForbund

  • 1999- 2005  Konsulent, TeamDanmark

  • 1994- 1999  Afdelingschef/sportschef, DanskRideForbund

Billeder

Foto: Thomas Degner/Dyrenes Beskyttelse  - Til fri redaktionel brug
Foto: Thomas Degner/Dyrenes Beskyttelse - Til fri redaktionel brug
Download

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye