Udenrigsministeriet

Danmark tilslutter sig tysk klimainitiativ

Del
Danmark tilslutter sig det tyske Climate for Peace-initiativ, der sætter fokus på sammenhængen mellem klimaforandringer, fred og sikkerhed.

Initiativet ’Climate for Peace’ skal bringe særligt klimaambitiøse lande sammen med de lande, der er hårdest ramt af klimaforandringernes negative konsekvenser for fred og sikkerhed. Initiativet drives af den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, og skal skabe bedre koordination mellem landene og sikre, at vi får mere viden om sammenhængen mellem klimaforandringer, fred og sikkerhed.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen siger:

”Verdens kriser i dag er tæt sammenvævede og kræver tæt koordination. Det gælder særligt klimakrisen, som undergraver landes stabilitet, når adgang til fødevarer, infrastruktur og levebrød trues. Klimaskabte naturkatastrofer ødelægger ikke bare menneskers liv, mens de sker. Når de rammer i tider med politiske eller sociale spændinger i samfundet, puster det liv i konflikter. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilslutte os Climate for Peace-initiativet.”

Tilslutningen sker i denne uge i forbindelse med ministerens bilaterale besøg i det tyske udenrigsministerium og ministeriet for økonomisk samarbejde og udvikling. Danmark understreger med tilslutningen Danmarks tætte relationer til Tyskland.

Baggrund

Ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik er på bilateralt besøg i Berlin den 11.-12. maj for blandt andet at mødes med den tyske udviklingsminister, Svenja Schulze, statssekretær i ministeriet for økonomisk samarbejde og udvikling, Jochen Flasbarth, og statssekretær i det tyske udenrigsministerium og særlige repræsentant for international klimapolitik, Jennifer Morgan.

Klima, fred og sikkerhed indgår som en central prioritet i forbindelse med Danmarks kandidatur til FN’s sikkerhedsråd og Danmarks udviklingssamarbejde omfatter en række indsatser inden for klima, fred og sikkerhed.

Climate for Peace-initiativet

Tyskland har de seneste år arbejdet for større multilateralt samarbejde og bevidsthed om implikationerne af klimakrisen for fred og sikkerhed. Initiativet, der formelt hedder Climate, Environment, Peace and Security Initiative, blev lanceret ifm. G7-udenrigsministermødet i maj 2022, og senere ved Berlin Climate and Security Conference i oktober 2022, hvor Danmark grundet folketingsvalget ikke kunne tilslutte sig.

Initiativet har desuden tilslutning fra en bred række af lande og regioner, og tæller Australien, Belgien, Canada, EU, Finland, Frankrig, Gabon, Guinea Bissau, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Kirgisistan, Luxembourg, Nederlandene, Niger, Norge, Somalia, Spanien, Schweiz, Storbritannien, Tjekkiet, Tyskland, USA og nu også Danmark.   

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye