Årets program for Uddannelsesdebatten har fokus på fremtidens uddannelser

Del
Fremtiden for Danmarks uddannelser fra grundskole til videregående uddannelser er temaet for årets Uddannelsesdebat i Nørre Nissum. Landets eneste folkemøde om uddannelse finder i år sted for 10. gang - og pres for reformer præger igen området.

”Vi glæder os utroligt meget til at byde velkommen til to dages folkemøde om uddannelse og uddannelsespolitik i Danmark. Vi forventer at samle en masse mennesker fra hele landet til oplæg, debatter og netværk,” siger Jeanette Svendsen, projektleder for Uddannelsesdebatten, der i år finder sted torsdag den 28. og fredag den 29. september i Nørre Nissum.

Tilbage til fremtidens uddannelser

Programmet for folkemødet, som er gratis for alle, offentliggøres i dag med det overordnede tema ”Tilbage til fremtidens uddannelser”.

”Temaet handler om at gøre status. For at se frem er vi nødt til at se tilbage på de beslutninger, vi har truffet og de mange reformer, vi allerede har lavet. Vi har en reformregering, og ændringer på uddannelsesområdet er på vej – fx fra Reformkommissionen og forhandlingerne om ny universitetsstruktur. Hvad betyder det for fremtidens generationer, som måske bliver de første, der bliver mindre uddannede end deres forældre?” spørger Jeanette Svendsen.

Uddannelser i en krisetid

Èn af de annoncerede hovedtalere på årets Uddannelsesdebat er administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias. Hun vil i sin keynote stille skarpt på, hvordan landets uddannelser kan ruste børn og unge til at begå sig og finde løsninger i en tid, hvor den ene krise afløser den anden.

”I en kompleks verden – med klimaudfordringer, små ungdomsårgange, digitalisering og segregering – har vi mere end nogensinde brug for at fordybe os i arbejdet med at skabe et uddannelsessystem, som ruster børn og unge til at begå sig og gøre en forskel,” siger Stina Vrang Elias.

Ud over en række hovedtalere, består programmet af tre spor, som tager fat i de udfordringer, der lige nu præger uddannelsespolitikken: Demokratisk dannelse i en tid med krig i Europa; rekrutteringskrisen og manglen på arbejdskraft; og trivselskrisen med fokus på inklusion og rummelighed i uddannelserne.

Folkemøde for alle

Uddannelsesdebatten er et folkemøde for alle med interesse i uddannelse. Det særlige er, at meningsdannere og beslutningstagere sammen med fagfolk, embedsmænd, lærere, elever og studerende mødes i dialog om uddannelse. Det er gratis og foregår langt fra Christiansborg, nemlig i skolebyen Nørre Nissum i Lemvig Kommune.

”På Uddannelsesdebatten oplever jeg, at alle aktører er med til at diskutere og finde løsninger på de vigtigste uddannelsespolitiske udfordringer. Det glæder jeg mig til at være med til igen i år,” siger Peter Fogde Mikkelsen, Skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune, der ligesom Lemvig Kommune og Region Midtjylland, er partner i folkemødet.

En vigtig årsag til, at Uddannelsesdebatten igen i år forventer to dage med fuldt hus og livlig debat er, at den er en mulighed for at mødes ansigt til ansigt om et højaktuelt emne.

”Vi håber igen i år at kunne tiltrække deltagere, der brænder for uddannelse, fra hele landet. Vi tilbyder to dage med dialog, netværk og inspiration. På den måde holder vi gamle, danske skole- og uddannelsestraditioner i hævd i en gammel skoleby – samtidig med, at vi sætter topaktuelle temaer på dagsordenen sammen med de unge elever og studerende, der også altid får plads og taletid, ” siger Jeanette Svendsen.

Uddannelsesdebatten arrangeres af Skolebyen Nørre Nissum, som består af VIA University College, Læreruddannelsen og HF i Nørre Nissum og Holstebro, Nørre Nissum Efterskole, Kongensgaard Efterskole, Fenskær Efterskole, Seniorhøjskolen i Nørre Nissum og Nørre Nissum skole.

Find programmet og meld dig til på: https://uddannelsesdebatten.dk

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt: Jeanette Svendsen, projektleder, jesv@via.dk, mobil: 4143 5464


Medier er velkomne. Meld gerne interesse for deltagelse til presseansvarlig Camilla Marcinkowski på mail: cama@via.dk eller telefon 2339 0540

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Uddannelsesdebatten sætter hvert år fokus på aktuelle dannelses- og uddannelsespørgsmål. Skolebyen Nørre Nissum danner den historiske og autentiske ramme om det gratis folkemøde - der vægter folkeoplysning og demokratisk dannelse højt.
Deltag på Uddannelsesdebatten den 28. og 29. september 2023. 

Se mere her: 

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye