sundhed.dk

100.000 har registreret deres behandlingsønsker på sundhed.dk

Del
Har du taget stilling til, om du vil genoplives, hvis du bliver alvorligt syg og får hjertestop? På sundhed.dk kan du fravælge, at lægerne forsøger at genoplive dig, hvis du er i et behandlings- eller sygdomsforløb og får hjertestop.

Det vakte stor debat i medierne, da det for nylig kom frem, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet ønsker at gennemføre en lovændring, som giver habile borgere, som er fyldt 60 år, mulighed for digitalt at fravælge genoplivningsforsøg – uanset om de er syge eller ej.

Men allerede i dag kan man som borger udfylde et digitalt behandlingstestamente på sundhed.dk, hvis man er i et sygdoms- og behandlingsforløb. I behandlingstestamentet kan man tage stilling til, om man ønsker, lægerne forsøger genoplivning, hvis man får et hjertestop.

Behandlingstestamentet træder kun i kraft, hvis man ikke længere selv er i stand til at tage stilling til ens behandling. Det er altid lægen, der vurderer, om en person er i en tilstand, hvor behandlingstestamentet skal træde i kraft.

Stor tilslutning
I årets tre første måneder er antallet af registrerede behandlingstestamenter vokset med 5281, så der nu er mere end 100.000 registreret hos Sundhedsdatastyrelsen, der står for at håndtere det elektroniske register.

”Når 5000 borgere i løbet af tre måneder har oprettet et behandlingstestamente, tyder det på, at der er en gruppe af danskere, der gerne selv vil være med til at bestemme over deres sidste tid. Derfor giver det god mening, at politikerne har valgt at udvide muligheden, så folk over 60 år også kan fravælge genoplivningsforsøg, selv om de ellers er raske,” siger sundhed.dk’s bestyrelsesformand Lars Gaardhøj.

Hvis lovændringen om fravalg af genoplivning bliver gennemført bliver det muligt at registrere sit ønske på sundhed.dk.

Fakta behandlingstestamente:

  • Kan oprettes digitalt på sundhed.dk
  • Antal registrerede behandlingstestamenter pr. 31. december 2022: 97.829
  • Antal oprettede behandlingstestamenter i 2023 (fra januar-marts): 5281
  • Man skal være fyldt 18 år for at oprette et behandlingstestamente
  • Et behandlingstestamente kan altid tilbagekaldes.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum