I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding sænker prisen på fjernvarme

Del
Vestforbrænding har under energikrisen kunnet fastholde en lav pris på fjernvarme. Nu bliver prisen sat en smule ned igen.

Den lave pris på fjernvarme skyldes, at Vesforbrændings kraftvarmeværk både producerer el og fjernvarme baseret på affald. Og selvom udgifterne til supplerende brændsel er steget, så bliver det modsvaret af større indtægter på el salget. Det har været med til at holde priserne nede på fjernvarme under energikrisen, og gør nu, at fjernvarmeprisen kan sænkes med 250,- kr. årligt for et standardparcelhus med et forbrug på 18,1 MWh.  

”Vestforbrænding er et kommunalt ejet selskab, og vi er ikke sat i verden for at generere et overskud. Hvis vi tjener mere end forventet, kommer det vores kunder til gode”, siger Anne Rosenkilde Lajer, chef for fjernvarmekunderne hos Vestforbrænding. 

Prisen sænkes pr. 30. juni 2023 og er godkendt af Vestforbrændings bestyrelse, og det gælder alene for kunder, som har indgået standardaftaler med Vestforbrænding. 

Fortsat lave priser 

Vestforbrænding udbygger løbende fjernvarmenettet og har et ambitiøst mål om at nå 30.000 nye kunder frem mod 2030 - og gerne før. Det betyder, at affald ikke kan stå alene til forsyning af alle kunderne. Men der er ingen grund til at være bekymret for prisstigninger af den grund. 

"Det bliver især overskudsvarme fra virksomheder, der kommer til at supplere affaldsvarmen ved hjælp af varmepumper. Men generelt arbejder vi for en høj grad af differentiering i vores samlede varmeforsyning, og derfor forventer vi at holde priserne i ro. Samtidig fokuserer vi konstant på at få endnu mere energi ud af affaldet ved at optimere driftenog f.eks. udnytte varmen i røgen bedre, men også ved at lave varmelagring og forsyne med optimerede temperaturer i rørene”, siger Søren Løgstrup Hansen, distributionschef for fjernvarme. 

Kontakter

Pressechef Per-Henrik Goosmann, pgo@vestfor.dk / mobil 40 38 76 31

Information om I/S Vestforbrænding

I/S Vestforbrænding
Ejby Mosevej 219
2600 Glostrup

+45 44 85 70 00https://www.vestfor.dk/

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding: der bliver fjernvarme nok22.8.2023 10:09:08 CEST | Pressemeddelelse

Faldende affaldsmængder til forbrænding og mere til genanvendelse og genbrug. Det er kravet til at opnå et bedre klima. Men det betyder også lavere brændselsmængder til den fjernvarme, som Vestforbrænding leverer i dag, hvor godt 95 pct. er baseret på affald. Hos flere af Vestforbrændings fjernvarmekunder har det skabt bekymring, for hvor skal varmen komme fra, og vil der fortsat være høj forsyningssikkerhed og lave priser? Ja, lyder svaret fra Vestforbrændings distributionschef for fjernvarme, Søren Løgstrup Hansen, som sammen med kolleger samtidig står med Danmarks største udvidelse af fjernvarmenettet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum