Furesø Kommune

Furesø har succes med at skabe interesse for SOSU-fag blandt ledige

Del
Via et særligt aspirantforløb introducerer Furesø Kommune ledige borgere til sundheds- og ældreområdet. Halvdelen af deltagerne i 2022 er i dag enten i arbejde eller uddannelse indenfor området.
Malgorzata Leszczynska har deltaget på aspirantforløbet og har været i praktik på Lillevang Plejehjem og på Ryetbo Plejehjem, hvor hun siden har fået arbejde.
Malgorzata Leszczynska har deltaget på aspirantforløbet og har været i praktik på Lillevang Plejehjem og på Ryetbo Plejehjem, hvor hun siden har fået arbejde.

Siden 2021 har Jobcenter Furesø og Center for Sundhed og Seniorliv samarbejdet om et aspirantforløb, der skal skabe interesse for uddannelse og karriere inden for SOSU-fagene blandt ledige borgere. Forløbet varer 18 uger og består af fagspecifikke kurser og praktik på kommunens plejecentre og i hjemmeplejen.

Baggrunden for indsatsen er et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft indenfor sundhedsområdet, fortæller Lars Carstensen (C), formand for Ældre og Sundhed i Furesø Kommune.

”Ligesom i andre kommuner oplever vi i Furesø, at det kan være svært at finde medarbejdere til de ledige stillinger i hjemmeplejen og på plejehjem. Den demografiske udvikling vil desværre kun forstærke denne udfordring i fremtiden. Derfor er det nødvendigt med indsatser som aspirantforløbet, så det fortsat er trygt at blive gammel i Furesø”, siger udvalgsformanden.

Forløbet giver gode resultater

I 2022 har der været gennemført tre aspirantforløb med i alt 16 deltagere. Halvdelen er fortsat indenfor området i dag. To er ved at uddanne sig til SOSU-hjælpere, to arbejder ufaglært som SOSU-hjælpere, mens de læser dansk med henblik på at fortsætte på SOSU-uddannelsen. De sidste tre arbejder i køkken- og rengøringsfunktioner på henholdsvis plejehjem og i børnehave. En borger, der måtte droppe forløbet undervejs, har siden fået ufaglært job på et plejehjem.

En af dem, som har deltaget på aspirantforløbet, er Malgorzata Leszczynska. Hun har under forløbet været i praktik på Lillevang Plejehjem – både i aktivitetscenteret og på plejehjemmet på Lillevang og på Ryetbo Plejehjem, hvor hun arbejder i dag. For Malgorzata har det været en rigtig god oplevelse at være med i aspirantforløbet:

”Jeg var i forvejen interesseret i at starte på SOSU-uddannelsen. Aspirantforløbet gav mig mulighed for at prøve faget af og mærke om det var det rigtige for mig. Nu læser jeg dansk på FVU (Forberedende Voksenundervisning), mens jeg arbejder og får mere erfaring. Senere vil jeg uddannes som SOSU-assistent”, fortæller Malgorzata.

Opbygger sproglige kompetencer

Undervisningsdelen af aspirantforløbet er kombineret med danskundervisning, da nogle af aspiranterne ikke har tilstrækkelige danskkompetencer til at gå direkte i arbejde. Aspiranterne understøttes også med udviklingssamtaler undervejs i forløbet.

”Det er glædeligt, at indsatsen giver gode resultater. Sundhedsområdet er et felt med gode jobmuligheder, så her har vi et særligt fokus på at tilbyde ledige borgere opkvalificering – både fagligt og sprogligt. At beherske dansk er en forudsætning for at komme fra ledighed og i arbejde eller uddannelse”, fortæller Niels Bjerre Degn (A), formand for Beskæftigelse og Erhverv, formand for Beskæftigelse og Erhverv.

Indsatsen er kommet for at blive

Furesø Kommune starter nye hold to gange om året. Det første hold i 2023 er allerede i gang, og der er opstart igen efter sommerferien.

Alle Furesøs plejehjem og Hjemmeplejen er med i forløbene – ligesom de selvejende institutioner også har mulighed for at deltage.

Kontakter

Malgorzata Leszczynska

Kan kontaktes via sekretariatsmedarbejder i Jobcenter Furesø, Lærke Pedersbæk

Tlf:7216 5512lpe2@furesoe.dk

Billeder

Malgorzata Leszczynska har deltaget på aspirantforløbet og har været i praktik på Lillevang Plejehjem og på Ryetbo Plejehjem, hvor hun siden har fået arbejde.
Malgorzata Leszczynska har deltaget på aspirantforløbet og har været i praktik på Lillevang Plejehjem og på Ryetbo Plejehjem, hvor hun siden har fået arbejde.
Download

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesø Byråd enig om budgetaftale21.9.2023 12:58:50 CEST | Pressemeddelelse

Et enigt Furesø Byråd indgår en tillægsaftale for budget 2024. I modsætningen til situationen i mange andre kommuner lægges der ikke op til nye besparelser i 2024. I stedet er der fundet plads til nye investeringer på børne- og skoleområdet samt på naturområdet og til at dække de stigende behov på ældre- og handicapområdet. Endelig sættes midler af til at udvikle og afprøve nye løsninger på store velfærdsområder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum