Lyngby-Taarbæk Kommune

Energibesparelse på vejbelysningen

Del
Op imod hver anden gadelampe langs kommunens veje slukkes for at reducere kommunens klimatryk. Der er fokus på sikkerhed og tryghed, hvor de resterende holdes tændt.
Foto: Ole Lund Andersen
Foto: Ole Lund Andersen

Lyngby-Taarbæk Kommune forventes at kunne spare op til 30% på energien på vejbelysning. Kommunalbestyrelsen har dog besluttet at fastholde belysning på cykelstier og at vægte trafiksikkerhed og oplevelsen af tryghed på særlige vejstrækninger.

"Hensyn til trafiksikkerhed og klima skal gå hånd i hånd. Derfor har vi taget denne beslutning om at sænke klimabelastningen, så længe det ikke går ud over trafiksikkerheden."

Sådan udtaler Richard Sandbæk, formand for Teknikudvalget og medlem af Kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti.

Trafiksikkerhed og tryghed i fokus

Af hensyn til trafiksikkerheden vil der fortsat være fuld gadebelysning ved rundkørsler, fodgængerovergange og lyskryds.

Richard Sandbæk fortsætter: "Det er vigtigt, at belysningen kun reduceres på de steder, hvor det i forvejen opleves som trygt at færdes. Det er vigtigt for kommunen, at den tryghed, som aften- og nattebelysning skaber, fortsat sikres."

Gadebelysning er med til at gøre det trygt at færdes på gader og stræder i aften- og nattetimerne. Derfor har Teknikudvalget anbefalet, at stier og stationsområder fritages udover rundkørsler, fodgængerovergange og lyskryds. På den måde vil det fortsat opleves trygt at færdes rundt i byen i nattetimerne.

Energibesparelse

For nogle år siden gik kommunen i gang med at modernisere vejbelysningsanlægget til LED-belysning i gadelamperne. Der er moderniseret ca. 2/3 af belysningsanlæggene, der har givet væsentlige besparelser på drift, el og en lavere CO2-udledning.

I 2023 er elprisen for vejbelysning steget med 66%. Derfor er der en væsentlig finansiel besparelse ved at slukke for hver anden gadelampe, hertil opnår kommunen også en mindre udledning af CO2.

Den videre planlægning

Forvaltningen har et planlægningsarbejde foran sig i forhold til at få afklaret hvilke gadelamper, der skal slukkes. Gadelamperne skal slukkes manuelt, hvorfor implementering af beslutningen kommer til at ske gradvist hen over en periode på et halvt års tid.

Lyngby-Taarbæk Kommune orienterer yderligere om forløbet via hjemmesiden og de lokale aviser, når tidsplan og proces er på plads.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Ole Lund Andersen
Foto: Ole Lund Andersen
Download

Information om Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Toftebæksvej 12
2800 Kgs. Lyngby

45 97 30 00https://www.ltk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum