Billund Kommune

Som ordblindt barn er du ikke alene

Del
Det satte Billund Kommune fokus på, da de tirsdag d. 9. maj havde Trivselsdag for alle kommunens børn i 4.-5.-6. klasse, der er ordblinde. Her fik knap 60 børn mulighed for at finde nye venner, der oplever de samme vanskeligheder som dem selv, gennem forskellige lege i løbet af dagen.

Billund Kommune har stort fokus på at identificere børn med ordblindevanskeligheder og støtte dem bedst muligt igennem skolegangen. Siden 2019 har kommunen screenet 0.-1. klasses elever og finder i gennemsnit 2,2 elever pr. klasse der har risiko for at udvikle vanskeligheder. Det er svarende til landsgennemsnittet, men kommunen ønsker alligevel at sætte særligt ind og afholder derfor hvert år en temauge for at understøtte både børn, forældre og lærere bedst muligt.

”Hvis du er et barn med ordblindevanskeligheder, kan du hurtigt føle dig uden for. Derfor inviterer vi børnene ind og giver dem mulighed for at spejle sig i venner, der er præcis ligesom dem. Vi ved, at trivsel og faglig udvikling hænger sammen, så vi giver børnene et pusterum, som forhåbentlig kan give deres skolearbejde et boost,” siger udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget Bjarne Larsen.

Børnene har selv sat dagsordenen

De sidste par år har kommunen haft fokus på undervisning til forældre, brug af teknologiske hjælpemidler til at lave film og podcast. I år handler det om lege med nye venner. Det er ikke noget hverken læsekonsulenterne eller lærerne har planlagt. Det var et ønske, der kom fra børnene selv.

”For os giver det allerbedst mening at spørge børnene, der står midt i det, hvad de har brug for. De har peget på vigtigheden af at vide, at de ikke er alene. At der er rigtig mange børn, der oplever det samme som dem selv. Som hjemsted for Børnenes Hovedstad skal vi forebygge og screene, så godt vi kan og efter de bedste metoder, der findes. Og mens vi gør det, skal vi sikre, at de børn, vi har fokus på, trives,” fortsætter Bjarne Larsen.

To lokale skoler deltager i nationale forskningsprojekter, så skolerne bliver klogere på den mest effektive metode til at støtte børn med ordblindevanskeligheder. Alle skoler i kommunen arbejder i dag systematisk og differentieret med indsatserne og med en bred vifte af metoder.

Tidlig indsats

Undervisningsministeriet oplyser, at der udvikles en ny klassebaseret screeningstest for læsevanskeligheder, som alle elever skal gennemføre i 1. klasse. Det skal medvirke til, at skolerne bedre kan identificere elever med læsevanskeligheder og yde faglig støtte til disse elever. Screeningen af læsevanskeligheder skal også bidrage til, at skolerne får et bedre fagligt grundlag for at identificere de elever, der har behov for at gennemføre risikotest for ordblindhed. Screeningstesten bliver indarbejdet i den kommunale evalueringsplan.

Fakta:

Trivselsdag for børn med ordblindevanskeligheder. Deltagelse af ca. 60 elever fra 5 skoler (Lynghedeskolen afd. Søndre og afd. Stenderup, Vestre Skole, Hejnsvig Skole, Billund Skolen og Sdr. Omme Skole). Eleverne ledsages af deres lærere.
Efter morgenbrød var der fire forskellige værksteder med eksempelvis teambuilding, rundkredslege og tips&tricks. Efter en frokost fortsatte børnene legene udenfor.

Kontakter

Billeder

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Hjemsted for Børnenes Hovedstad og en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

SAGRO samt Billund og Vejen Kommuner samarbejder om stort græsningsprojekt3.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I området omkring Holme Å er en række planter og insekter fra Den Danske Rødliste i fare for at forsvinde. SAGRO, Billund og Vejen Kommuner har derfor sammen med de lokale lodsejere igangsat et afgræsningsprojekt, som skal holde ådalen lysåben for at sikre den bedst mulige biodiversitet. Målet er, at i alt 190 hektar naturarealer bliver omdannet til et mekka for biodiversitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye