Regionshospitalet Gødstrup

Flytteforberedelser af stråleklinik med nyt apparatur til strålebehandling

Del
Fredag den 5. maj ankom helt nyt stråleapparatur til stråleklinikkens kommende lokaler på Regionshospitalet Gødstrup i fløj Q. Lige siden har teknikere fra firmaet, der leverede dem, arbejdet på højtryk med installere "maskinparken".
Tekniker installerer ny accelerator i stråleklinikkens kommende nye lokaler i Gødstrup. Foto: Søren Braad Andersen.
Tekniker installerer ny accelerator i stråleklinikkens kommende nye lokaler i Gødstrup. Foto: Søren Braad Andersen.
Lastbil ankom med to tonstunge acceleratorer Store Bededag.Tonstung last med acceleratorer ankom i Gødstrup på Store Bededag. Foto: Ledende fysiker Mette Skovhus Thomsen, stråleklinikken.
 

To nye acceleratorer ankom fredag den 5. maj til Gødstrup, hvor de skal anvendes til helbredende strålebehandling af patienter med brystkræft og prostatakræft og til lindrende behandling af patienter, der lider af gener fra deres kræftbehandling.

Udover selve strålebehandlingen som foregår med en særlig form for røntgenstråling, har maskinerne også udstyr, så man inden hver behandling kan tage almindelige røntgenbilleder eller en CT- scanning af patientens behandlingsområde for at sikre, at behandlingen gives som planlagt.

Acceleratorerne er også forsynet med udstyr, så man kan starte og stoppe for strålingen under behandlingen, for eksempel så patienten kun behandles i en udvalgt del af åndedrætsbevægelsen.

De første patienter med bopæl i Regionshospitalet Gødstrups optageområde forventes at kunne komme i behandling mandag den 11. september, og stråleklinikken forventer at udføre 50 strålebehandlinger om dagen.

Oversygeplejerske Malika Uth, stråleklinikkenOversygeplejerske Malika Uth, stråleklinikken, var med under hele indflytningen af det nye udstyr Store Bededag. Foto: Søren Braad Andersen.


Før indflytningen er der flere ting, der skal klappe, fortæller oversygeplejerske Malika Uth, der var med under hele indflytningen af det nye stråleapparatur.

- Fysikerne skal først sikre, at acceleratorerne giver præcis den stråledosis, som de skal, og sygeplejerskerne skal oplæres i at betjene det nye udstyr, inden vi kan tage imod patienterne, hvilket vi glæder os meget til, fortæller oversygeplejerske Malika Uth, og tilføjer:

- De nuværende acceleratorer i Herning kører på 14. år. De er slidte, og de har krævet meget service i de sidste år, hvorimod det nye stråleapparatur i Gødstrup er magen til det, vi anvender i stråleklinikken i Aarhus. Patienterne får blandt andet mulighed for at hvile øjnene ved en blå himmel med blade i loftet, mens de modtager strålebehandling. I det hele taget er der meget mere lys i de nye rammer i Gødstrup, så der er noget at glæde sig til både for patienter og medarbejdere. 
 Kig til blå himmel og grønne blade i loftet under strålebehandlingPatienterne vil få mulighed for at hvile øjnene på en blå himmel med blade i loftet, mens de modtager strålebehandling. Foto: Søren Braad Andersen.


Stråleklinikken flytter med sine 17 medarbejdere - sygeplejersker, radiografer, teknikere, sekretærer, serviceassistenter, læger og fysikere - fra de nuværende lokaler i Herning til Gødstrup den 8. september.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikation
Regionshospitalet Gødstrup
kommunikation@goedstrup.rm.dk

Billeder

Tekniker installerer ny accelerator i stråleklinikkens kommende nye lokaler i Gødstrup. Foto: Søren Braad Andersen.
Tekniker installerer ny accelerator i stråleklinikkens kommende nye lokaler i Gødstrup. Foto: Søren Braad Andersen.
Download

Information om Regionshospitalet Gødstrup

Regionshospitalet Gødstrup
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
7400 Herning

Regionshospitalet Gødstrup er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland. Hospitalet åbnede i februar 2022 og samler aktiviteterne fra de tidligere sygehuse i Herning og Holstebro. Hospitalet varetager regionale specialer og hovedfunktioner for ca. 300.000 borgere i den vestlige del af Region Midtjylland. 

Regionspsykiatrien og NIDO | center for forskning og uddannelse deler adresse med Regionshospitalet Gødstrup.

Regionshospitalet Gødstrup har godt 4000 fuldtidsansatte.

www.regionshospitalet-goedstrup.dk

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum