Cepos

CEPOS: Vi skal vænne os til mere svingende elpriser og mangel på el

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til Klimarådets nye analyse om fremtidens elsystem

Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard
Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard Jakob Melgaard

”Klimarådets analyse er en påmindelse om, at nogle af de vilkår, vi har levet under i 2022, vil blive permanente med et elsystem baseret på vedvarende energi. Muligheden for blackouts vil stige. Strømmen fra sol og vind kommer mere ujævnt, og det vil ifølge analysen blive væsentligt dyrere med et back-up-system med jævn forsyning end at tillade elproduktion og -priser at svinge,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. 

”Jeg vil advare mod at opbygge nationale kapacitetsmekanismer til at håndtere elmangel. Det vil gøre energisystemet væsentligt dyrere og mere sårbart end ved det fælles europæisk elmarked baseret på markedsprincipper. Men det kræver, at EU træder mere i karakter og får modvirket den svækkelse, der er sket i de senere år, hvor mange lande forsøger at vælte byrden med stabil elforsyning over på hinanden, bl.a. afviklingen af tysk kernekraft,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. 

”Det svækker rapporten, at Klimarådets afvisning af kernekraft i Danmark sker på et alt for løst grundlag. Teknologivalget bør afhænge af, hvad der viser sig mest konkurrencedygtigt,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. 

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye