Energitjek betaler sig

Del
Lyngby-Taarbæk Kommune giver 50% tilskud til husgennemgange med fokus på energibesparelser. I 2022 har husgennemgangene medført tiltag for ca. 100.000 kr. pr. bolig, som i snit sparer 2,6 ton CO2/år.

I 2022 blev der gennemført 37 husgennemgange med tilskud fra kommunen. I marts 2023 er der blevet fulgt op på husgennemgangene, med tilbagemeldinger fra 31 af de gennemgåede husstande. Alle de adspurgte havde allerede nu gennemført et eller flere tiltag, og i alt er der investeret 3 mio.kr. i CO2 og energibesparende tiltag, som samlet vurderes at spare 80 ton CO2/år.

Økonomi, komfort og klimahensyn er de vigtigste grunde til at borgerne gennemfører tiltagene – ikke mindst de høje energipriser. De ting, der endnu ikke er gennemført, skyldes typisk manglende finansiering, eller at andre private begivenheder har udskudt beslutningen.

Richard Sandbæk, formand for Teknikudvalget siger:
”Jeg glæder mig over, at der allerede nu er gennemført så mange tiltag, men også at borgerne er motiverede til at gennemføre flere tiltag. Kommunens tilbud har både en økonomisk og klimamæssig effekt. Selvfølgelig skal borgerne selv betale husgennemgangen, men med kommunens lille bidrag, er jeg sikker på at der er flere, som får fokus på energibesparelser til gavn for klimaet.”

Energitjek oversigt

Udførte Energitjek

37

Boliger

Foretaget opfølgninger

31

Boliger

Energirenoverede boliger

31

Boliger

Realiserede kWh besparelser

402.254

kWh/år

Realiserede CO2 besparelser

80.297

kg/år

Realiserede økonomiske besparelser

742.208

kr./år

Samlede investering

3.005.650

kr.

Samlede tilbagebetalingstid

4

År

Det betaler sig

- Ikke kun for borgerne, men også for kommunen

Gennemsnitlige besparelser pr. bolig

kWh besparelse pr. bolig.

12.976

kWh/år.

Økonomisk besparelse pr. bolig

23.942

kr./år.

CO2 besparelse pr. bolig

2.590

Kg/år.

Investering pr. bolig

96.956

 

Tilbagebetalingstid pr. bolig

4

år.

Den gennemsnitlige økonomiske årlige besparelse er anslået til 24.000 kr. pr. bolig, hvilket svarer til, at investeringen er tjent hjem på kun 4 år.

Lyngby-Taarbæk Kommune ser det også som en god forretning. Med et engangstilskud på 1.250 kr. spares 2,6 ton CO2/år, og bidrager direkte til kommunens mål om at hele kommunen skal blive CO2-neutral i 2050.

Hvilke renoveringstiltag er foreslået, og hvilke bliver gennemført

De typiske identificerede renoveringsforslag ved husgennemgangene er efterisolering, udskiftninger af vinduer, døre og cirkulationspumper, samt effektivisering og konvertering af varmelæg og opvarmningsform.

Ca. halvdelen af de foreslåede tiltag er indtil videre gennemført, og grundet de høje gaspriser har der været fokus på først og fremmest at optimere varmeanlæggene, og udskifte gasfyrene.

Potentielle og udførte projekter

Projekttyper

Potentiale

Udførte

%

Efterisolering af ydervægge

25

1

4%

Efterisolering af tagkonstruktion

13

3

23%

Efterisolering af gulvkonstruktion

2

0

0%

Udskiftning af vinduer og yderdøre

19

4

21%

Effektivisering af varmeanlæg*

28

18

64%

Konvertering af opvarmningsform

35

26

74%

Udskiftning af cirkulationspumper

1

1

100%

Samlet sum

124

53

46%

*Kategorien ”effektivisering varmeanlæg” indebærer etablering af styring på varmeanlæg, såsom elektroniske termostater og vejrkompensering, derudover også etablering af mekanisk ventilation med varmegenvinding.

Du kan læse om tilbuddet om tilskud til husgennemgang på kommunens hjemmeside: https://www.ltk.dk/borger/bolig-og-byggeri/dit-hus-og-grund/husgennemgang

Også andelsboligforeninger, boligforeninger og boligselskabsafdelinger kan gøre brug af tilsvarende tilbud.

Du kan bestille en husgennemgang eller få mere at vide ved at skrive til varme@ltk.dk

Billeder

Information om Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Toftebæksvej 12
2800 Kgs. Lyngby

45 97 30 00https://www.ltk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum