Fredensborg Kommune

Kommunens tilbud om gratis energitjek holder pause

Del
Med de stigende energipriser, øget klimabevidsthed og planen for udrulning af fjernvarme er tilbuddet om gratis energitjek blevet så populær, at puljen for 2023 nu er opbrugt

Siden midten af 2022 har der været så stor efterspørgsel efter de gratis energitjek, at puljen til tilbuddet - selv efter en udvidelse med 50% - nu er løbet tør for penge. Derfor har Plan-, Trafik- og Klimaudvalget været nødsaget til at sætte tilbuddet på pause. I første omgang indtil udgangen af 2023. Samtidig benytter udvalget pausen til at vurdere de fremtidige tilbud til boligejerne.

”I løbet af tilbuddets levetid har lidt over hvert tiende parcel- eller rækkehus nu fået et energitjek. Det har været en succes, fordi knap halvdelen af ejerne herefter har foretaget energiforbedringer af deres bolig. Det konkrete resultat heraf er en årlig CO2 besparelse på ca. 9.200 tons”, siger udvalgsformand Lars Simonsen og fortsætter:

”Men nu er vi kommet til et sted, hvor vi dels kan konstatere, at rigtig mange af kommunens huse har fået en køreplan for deres energiforbedringer, dels må se i øjnene, at vi også er nødt til at prioritere andre opgaver i 2023.

Men jeg vil gerne understrege, at vi vil bruge de næste måneder til en tænkepause. Her vil vi grundigt overveje, om vi kan tilbyde en anden model, gøre det mere effektivt eller om vi på anden måde kan inspirere og vejlede de husejere, der har brug for viden om, hvordan de kan spare på energi og CO2”.

Følg med på Klimaforum

Fredensborg Kommune har oprettet et nyt forum på nettet, hvor man kan følge med i aktiviteter på klimaområdet. Her vil man også løbende kunne læse mere om energitjek og en eventuel afløser, når den er klar. Klik ind på klimaforum.fredensborg.dk og kryds af for at få løbende opdateringer.

Kontakter

Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye