WWF Verdensnaturfonden

Mediekonkurrencen 2023 sætter naturløsninger på skoleskemaet

Del
Som en del af Mediekonkurrencen 2023 inviterer WWF Verdensnaturfonden, Østifterne og JP/Politikens Hus landets 6. til 10. klasser til at producere deres egen avis under temaet ’Naturen er for vild’. Herved sættes naturens tilstand og menneskets plads heri på skoleskemaet over hele landet.

Temperaturen stiger, klimaangsten spredes og biodiversiteten skranter. Kriserne står med andre ord i kø. Men der er meget, som kan gøres – og det er ikke for sent. Derfor inviteres landets 6. til 10. klasser til at prøve kræfter med journalistisk formidling, når de skal agere nyhedsredaktion som en del af Mediekonkurrencen 2023.

Med Mediekonkurrencen 2023 får de unge mulighed for at belyse og debattere de emner, der fylder noget hos dem. Elevernes historier kan spænde bredt, og de kan beskæftige sig med alt fra globale klimaforandringer til lokal natur.

Eleverne deltager i Mediekonkurrencen 2023, der løber fra uge 38-46, ved at producere deres egen avis i JP/Politikens Hus’ onlineværktøj ’Newsdesk’.

En konstruktiv tilgang til naturkrisen

Formålet med Mediekonkurrencen 2023 er at bidrage til den konstruktive journalistik.

”Den offentlige debat om klima og biodiversitet er i høj grad præget af dommedagsscenarier – og selvom det kan være effektivt, så må vi ikke tage håbet fra næste generation. Der er mange gode historier og muligheder gemt i klima- og biodiversitetskriserne. Løser vi dem på en smart måde, kan vi skabe et samfund, der er bedre end det, vi har i dag,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Kriserne fylder meget i de unges bevidsthed. Konkurrencen skal derfor give eleverne blik for en konstruktiv tilgang til naturkrisen med fokus på naturglæde, opbyggelige løsninger og historier om de store aktørers ansvar.

Næste generation skal have ordet

For at underbygge konkurrencens fokus er der i år indført en ekstra pris, som gives til den bedste idé til et naturfremmende initiativ i lokalområdet. Idéerne bliver bedømt af en jury med repræsentanter fra WWF Verdensnaturfonden og Østifterne.

"Østifterne støtter både store og små projekter i hele Danmark. Ud over de bedste aviser er det derfor naturligt for os også at belønne konkrete ideer," siger Camilla Dolberg Schmidt, projektchef i Østifterne.

Ifølge Bo Øksnebjerg fra WWF Verdensnaturfonden giver det rigtig god mening at lade næste generation komme til orde:

”Det er de unge skribenter, der overtager planeten efter os. Så det er væsentligt at høre, om de har ideer til bæredygtige initiativer, der kan gavne dem selv og planeten i fremtiden. Det kan sagtens være lokale initiativer, som måske senere kan skaleres,” siger han.

Alle vinderne af Mediekonkurrencen 2023 modtager en pengepræmie og bliver hyldet til et stort arrangement i JP/Politikens Hus.

Fakta om Mediekonkurrencen 2023

  • Mediekonkurrencen er for elever i 6. til 10. klasse, og det er gratis at deltage
  • Tilmelding foregår på hjemmesiden skoleavis.dk frem til og med fredag den 15. september 2023, hvor lærere desuden kan downloade årets undervisningsmateriale
  • Mediekonkurrencen er især relevant som del af danskundervisningen, men emnet kan også inddrage fag som samfundsfag, geografi og biologi
  • Hver klasse laver deres egen avis og får 200 trykte eksemplarer tilsendt til skolen
  • De seks vinderklasser fejres til et arrangement i JP/Politikens Hus og modtager hver 5.000 kroner til klassekassen. Desuden kåres det bedste naturfremmende initiativ – vinderklassen modtager 5.000 kroner til klassekassen og 5.000 kroner til at udføre idéen
  • Mediekonkurrencen 2023 er støttet af Østifterne, som du kan læse mere om her
  • Vi opfordrer alle til at deltage og bidrage med originale og kreative idéer til en mere naturvenlig fremtid i lokalområdet

Om WWF Verdensnaturfonden

WWF (World Wide Fund for Nature) er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF har kontorer i flere end 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. Den danske afdeling, WWF Verdensnaturfonden, blev grundlagt i 1972 af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Læs mere på wwf.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenFølg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Mille Gori og WWF vil lære børn og unge om naturens grønne gaver på BUSTER28.9.2023 07:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Mille Gori fra Ramasjang er vært for en ny lærerig naturserie for børn og unge, som vises på filmfestivalen BUSTER. I ’Jagten på de grønne gaver’ rejser Mille Gori sammen med WWF Verdensnaturfonden til Uganda, hvor hun sammen med nye venner laver papir af elefantlort, besøger en naturklub for lokale børn, planter træer og beskytter vilde dyr. WWF håber, at naturserien kan vække børn og unges interesse for vores vidunderlige natur.

Massiv opbakning fra danskerne til første årlige pindsvineoptælling18.8.2023 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Tusindvis af danskere fulgte WWF og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussens opfordring til at lede efter pindsvin i haverne og naturen under Danmarks første nationale pindsvineoptælling. Der blev registeret over 25.000 pindsvin – både levende og døde. Nu skal data bearbejdes for bedst at kunne hjælpe pindsvinebestanden. Forsker vil blandt andet udpege hotspots, hvor pindsvin risikerer at blive kørt over.

WWF beder danskerne tælle pindsvin én gang om året9.8.2023 07:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Alt tyder på, at der bliver færre og færre pindsvin i Danmark. Situationen er så bekymrende, at WWF Verdensnaturfonden og én af verdens førende pindsvineforskere, Sophie Lund Rasmussen, også kendt som Dr. Pindsvin, nu beder danskerne om hjælp. WWF og Dr. Pindsvin arrangerer i fællesskab en årlig pindsvinetælling, hvor de med danskernes hjælp vil skaffe mere fakta om de danske pindsvin – og forhåbentlig vende udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum