Hedeselskabet

Biodiversitet og klima er med til at sikre et positivt regnskab i Hedeselskabet

Del
2022 har været et udfordrende år for hele verden – også for Danmark og Hedeselskabet. Derfor er det positivt, at Hedeselskabet kan præsentere en stigning i omsætningen på knap 10 procent til 2,16 mia. kroner og et resultat på 57,7 mio. kroner.
Hedeselskabets forretningsben HedeDanmark har netop etableret fire stenrev i Randers Fjord, som både skal agere klimabeskyttelse og biodiversitetsforbedring. Pressebillede
Hedeselskabets forretningsben HedeDanmark har netop etableret fire stenrev i Randers Fjord, som både skal agere klimabeskyttelse og biodiversitetsforbedring. Pressebillede

Året, der er gået, har stået i biodiversitetens og klimaets tegn for Hedeselskabet. Som et led i 2025-strategien ”Naturlig Vækst” har Hedeselskabet haft fokus på projekter, hvor netop disse to områder indgår. Det har båret frugt, i takt med at Hedeselskabets dygtige medarbejdere har implementeret deres opbyggede viden i konkrete løsninger for kunderne.

- I 2021 åbnede vi vores egen biodiversitetspark i Viborg. Erfaringerne herfra har vores medarbejdere kunnet overføre til vores kunder. Et godt eksempel er åbningen af en af Danmarks største erhvervsmæssige biodiversitetsparker ved Salling Groups hovedkontor. Samtidig har vi mærket en øget efterspørgsel efter vores klimaskovsløsninger og skovprodukter generelt. Noget som regeringen har fokus på med dens ønske om rejsning af 250.000 hektar ny skov. Værdien af egne skove er steget markant, hvilket er et udtryk for, at skoven tillægges større og større værdi i samfundet, siger Torben Friis Lange, administrerende direktør for Hedeselskabet.

Hvor biodiversitet og klima har stået højt på ønskesedlen hos kunderne, har den globale samfundsudvikling skabt øgede økonomiske udfordringer for alle – også Hedeselskabet, hvor dele af driften har været kraftigt udfordret gennem året.

- På trods af de mange udefrakommende udfordringer, er det er med tilfredshed, at jeg kan se tilbage på 2022. Et år, hvor vi ikke bare har leveret et positivt resultat, men også et år hvor vi for alvor har fået sat biodiversiteten på dagsordenen. Vi står blandt andet bag Skandinaviens første FSC Økosystemtjenestecertificering, og vi er i tæt samarbejde med Green House Gas Protocol om udviklingen af de nye standarder for klimaregnskaber. Det har kun været muligt på grund af vores meget dedikerede og dygtige medarbejdere, siger Jørgen Skeel, bestyrelsesformand i Hedeselskabet.

Gennem Hedeselskabets forening uddeles der hvert år 2-3 mio. kroner til formål, der skal gøre en positiv forskel for natur og miljø. I 2022 har Hedeselskabet blandt andet støttet opførelsen af en handicapvenlig skovhave ved Egmont Højskolen og en informationsfilm omkring biernes verden til brug for folkeskolerne.

I 2022 blev der desuden truffet beslutning om at udvikle to medlemsskove, som vil blive udviklet sammen med Hedeselskabets medlemmer med fokus på biodiversitet og rekreation.

Blandt de første 40 i verden

Hedeselskabet har udarbejdet klimaregnskabet for 2022 efter de nyeste standarder. Det giver et mere retvisende billede af en virksomheds klimaaftryk, men der er endnu meget få, der har benyttet dem. Hedeselskabet er således blandt de første 40 virksomheder i verden, der har formået at samle og bearbejde de nødvendige data.

Klimaregnskabet viser, at Hedeselskabets virke er til gunst for klimaet. I kraft af Hedeselskabets eget skovejerskab er der i 2022 bundet fire gange mere CO2 end der blev udledt i Hedeselskabets egne operationer (scope 1 og 2). Sammen med kunder og leverandører (scope 3) er der bundet to gange mere end CO2 end der blev udledt.

Fremtiden er (også) i havet og i vedvarende energi

En stor del af havmiljøet er under pres, hvorfor Hedeselskabet har sat fokus på at afhjælpe en række af disse miljøproblemer samt sikre øget biodiversitet.

- De naturlige stenrev i havet er forsvundet, og det har gjort livet svært under havets overflade. Et eksempel er ålegræs, som har brug for afskærmning fra havstrømmene for at kunne trives. Vi er i færd med at genoprette stenrev, og samtidig arbejder vi på at øge biodiversiteten under havet. Til det formål skal vi sikre en normal tilstand i havmiljøet, hvor blåmuslinger er en afgørende del af hele økosystemet. Vi har en veldokumenteret metode til netop at løse de grundlæggende forhold, således vi kan genskabe et havmiljø i god økologisk tilstand, siger Torben Friis Lange.

Desværre er det ikke uden udfordringer at gøre en positiv forskel for klima og miljø.

- Vi er nødt til at accelerere beslutningsprocesserne for klima- og biodiversitetsindsatserne og ikke afvente endnu flere undersøgelser på områder, der allerede er velbelyst. Vi ligger inde med mange af løsningerne, som vi gerne vil bringe i spil sammen med myndighederne og erhvervslivet, slutter Torben Friis Lange.

Nøgletal fra årsresultat (i mio. kr.) 2022 2021
Nettoomsætning 2.158,8 1.990,5
Årets resultat 57,7 56,3
Egenkapital 1.104,3 1.040,2

Kontakter

Billeder

Hedeselskabets forretningsben HedeDanmark har netop etableret fire stenrev i Randers Fjord, som både skal agere klimabeskyttelse og biodiversitetsforbedring. Pressebillede
Hedeselskabets forretningsben HedeDanmark har netop etableret fire stenrev i Randers Fjord, som både skal agere klimabeskyttelse og biodiversitetsforbedring. Pressebillede
Download

Links

Information om Hedeselskabet

Hedeselskabet
Hedeselskabet
Klostermarken 12
8800 Viborg

+45 87 28 11 33https://www.hedeselskabet.dk/

Hedeselskabet er en forening med status som en erhvervsdrivende fond stiftet i 1866. Forretningen drives gennem en række virksomheder, heriblandt HedeDanmark, hvor den faglige ekspertise danner grundlag for pleje- og serviceydelser til skoven, det åbne land, have- og parkanlæg samt det åbne rum i byerne. Ydelserne strækker sig fra skovforvaltning over skadedyrsbekæmpelse og genanvendelse til service-, entreprenør og anlægsgartneropgaver samt salg af udstyr. 

Følg pressemeddelelser fra Hedeselskabet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedeselskabet

Hedeselskabet skabte gode resultater for natur og bundlinje i 202329.4.2024 19:00:27 CEST | Pressemeddelelse

2023 har været et godt år for Hedeselskabet. Organisationen kan således præsentere et regnskab med en stigning i omsætningen på lidt over 6 procent til 2,3 mia. kr. og en vækst på 23 procent i driftsresultatet til 86,5 mio. kr. – det bedste resultat i en årrække. For at styrke forretningen yderligere samles driftsselskaberne under et nyt navn - Dalgas. Hedeselskabet bevares som hovednavn.

Skovbruget lancerer ny kampagne: ”Takket være skoven”23.4.2024 08:02:47 CEST | Pressemeddelelse

I en ny kampagne vil skovbrugets parter sætte fokus på den nytte og værdi, Danmark har af et velfungerende og aktivt skovbrug. Det gælder i forhold til klimadagsordenen og den grønne omstilling, sikring af grundvand, reduktion af kvælstofudledning og fremme af natur og biodiversitet. Kampagnens centrale budskaber spiller direkte ind i regeringens ønske om at rejse yderligere 250.000 ha skov og de igangværende grønne trepartsforhandlinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye