Cyklistforbundet

Cyklistforbundet uddeler børnecykel i konkurrence

Del
Nu kan du vise, hvordan du cykeltræner med dit barn, og vinde en cykel fra Cyklistforbundet, der ønsker at sætte fokus på, at færre og færre børn cykler.

Cyklistforbundet har skudt en familie-konkurrence i gang, hvor børnefamilier kan vinde en splinterny børnecykel med tilhørende hjelm ved at dele deres bedste cykeltræningsøjeblik. Du har frem til den 15. juni til at sende et foto ind til konkurrencen. 

"At kunne cykle giver børn både selvværd og frihed, så det er en gave til børnene, når vi voksne lærer børn at cykle. Og så er det at cykle bare en superhyggelig aktivitet at lave sammen med ens barn. Det vil vi gerne belønne ved at give en cykel til den bedste cykeltræningshistorie,” siger børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Er det med barnet som fast følgesvend på mors løbetur? I følgeskab med far om morgenen? Til iskiosken ved farmors sommerhus eller med hele familien på cykel i skoven i weekenden? Uanset hvordan I gør, så vil Cyklistforbundet gerne se jeres bedste cykeltræningsstund.

Se hvordan du deltager på www.cyklistforbundet.dk/fotokonkurrence

Børns cykling går tilbage

Cyklistforbundet sætter fokus på cykeltræning, fordi børnecyklingen i Danmark går nedad.

”Vi håber, at rigtig mange børnefamilier vil tage imod denne mulighed for at deltage i konkurrencen og fremme cykeltræning blandt børn i Danmark. Færre og færre børn cykler, så det er vigtigt, at forældrene prioriterer at lære børnene det,” siger Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Konkurrencen er en del af Cyklistforbundets populære børnehavekampagne Vi kan cykle!, som er baseret på konceptet Cykelleg, hvor børnene i børnehaven leger sig til at lære de vigtige færdigheder på en cykel. Over 22.000 børn er med på legen i årets kampagne, som arrangeres af Cyklistforbundet med støtte fra Østifterne.

Cyklistforbundet opfordrer til, at også forældre prøver at lege cykelleg med deres børn derhjemme. På cyklistforbundet.dk/cykellegtilforældre kan du finde sjove cykellege, videoer og guides til dig og dit barn.

Prøv cykelleg derhjemme

  • Kanonkongen: Tegn en kridtcirkel på ca. 2 meter i diameter, og stil dig inde i cirklen med kanonkuglerne (en masse aviskugler/små lette bolde i en pose/spand). Dit barn skal cykle rundt om cirklen og undgå at blive ramt. Når du er løbet tør for kanonkugler, skal dit barn cykle ud og hente dem og kaste dem i posen/spanden. Når I har leget legen nogle gange, kan I bytte roller.
  • Dragens hule: Du er drage og vogter over dine skatte (fx aviskugler eller små lette bolde). Dit barn holder ved siden af sin skattekiste (pose/spand) i sikker afstand til dragen. Hver gang dragen falder i søvn (luk øjnene eller vend ryggen til), er der fri bane til at cykle op og stjæle skatte og tage dem med tilbage til skattekisten. Men når dragen vågner, er det med at cykle stærkt for at komme hjem til skattekisten, hvor der er helle. Bliver man fanget, får man en kildetur.

 

Kontakter

Billeder

Links

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker en cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum