Stor kampagne med opråb: På tide, at vi tager kostens betydning for rejsningsproblemer alvorligt

Omkring 150.000 danske mænd oplever rejsningsproblemer. I 4 af 5 tilfælde ligger der fysiske årsager bag – den primære årsag er, at de små blodkar i penis er forkalkede, hvilket fører til, at blodet ikke kan løbe frit.
Rejsningsproblemer bør tages alvorligt, både fordi de kan gå ud over livskvaliteten, men også fordi de kan være en indikation på en kredsløbssygdom og forestående blodpropper.
Heldigvis kan man selv gøre meget for at minimere sin risiko for disse lidelser. Studier har vist, at en planterig kost kan forebygge hjertekarsygdommeog endda få åreforkalkninger til at svinde ind. Undersøgelser fra en række lande, blandt andet USA, Kina og Grækenland, har også vist, at en planterig kost er forbundet med lavere forekomst af rejsningsproblemer.
“Kostens betydning for mænds evne til at få rejsning tages desværre ikke alvorligt af landets patient- og lægeforeninger. Lægeuddannelsen er desuden mangelfuld hvad angår forebyggelse af disse sygdomme gennem kosten, og samfundet bruger dyrebare ressourcer på behandling af lidelser, der kan forebygges gennem en ændret livsstil,” siger Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl.
Kampagnen Planterig6 – der skydes i gang torsdag den 27. april og fortsætter i de kommende uger med videoer og annoncer både i aviser, på plakater i bybilledet og på sociale medier – sætter fokus på rejsningsproblemer: Hvad de kan skyldes, hvorfor de bør tages alvorligt af sundhedssystemet, og ikke mindst hvordan man kan sænke sin egen risiko for at få problemer. Men kampagnen forsøger samtidig at råbe lægeforeninger, patientforeninger og politikere op for at få dem til at tage problemet alvorligt.
“Det halter med rådgivningen og folkeoplysningen på dette område. Når man går til sin læge eller søger information om rejsningsproblemer, bør man som minimum blive informeret om kostens indflydelse på den seksuelle sundhed samt hvordan andre alvorlige sygdomme kan forebygges gennem kosten. Her svigter systemet virkelig borgerne, og det er dét, kampagnen skal rette op på,” lyder det fra Rune-Christoffer Dragsdahl.
Du kan fra torsdag morgen læse meget mere om kampagnen på planterig6.dk. Kampagnen ledes af Dansk Vegetarisk Forening og har modtaget økonomisk støtte fra det europæiske paraplyinitiativ Healthy Food Healthy Planet.
Nøgleord
Kontakter
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17
Billeder

Links
Information om Dansk Vegetarisk Forening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Plantebaserede retter skal på menuen hos takeaway-steder og caféer i hele landet28.1.2025 05:56:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk Vegetarisk Forening, Plantebranchen og Danmarks Restauranter & Caféer går sammen om at styrke udbuddet af plantebaserede retter på takeaway- og cafémenuer i Danmark.
Stor succes for plantebaseret madfestival i Jylland20.1.2025 07:43:00 CET | Pressemeddelelse
Tusindvis af glade besøgende gæstede i weekenden Plant Food Festival i Aarhus. Arrangøren Dansk Vegetarisk Forening ser nu frem til et lignende arrangement i København senere på året.
Stor Oxford-analyse af forarbejdede plantebaserede fødevarer: De er sundere end animalske13.12.2024 11:14:07 CET | Pressemeddelelse
Studiet viser, at plantebaserede alternativer til kød og mælk generelt ikke blot har betydelige miljømæssige, men også sundhedsmæssige, fordele sammenlignet med deres animalske modstykker. Tidligere undersøgelser har peget på det samme.
Måltidskasser overser stort potentiale for at fremme sundhed og bæredygtighed10.12.2024 05:57:00 CET | Pressemeddelelse
Danske måltidskasser har et stort potentiale for at fremme sundhed og bæredygtighed, men lever endnu ikke op til de officielle kostråd, viser en ny rapport. For at udnytte potientialet bør producenterne prioritere flere grøntsager og bælgfrugter samt reducere mængden af kød.
Over 45 virksomheder og kæder hjælper danskerne med grønnere valg i januar6.12.2024 05:58:00 CET | Pressemeddelelse
I 2025 vender Grøn Januar tilbage med mere end 45 deltagende supermarkeder, virksomheder og restauranter, der skal sætte fokus på de grønne plantebaserede valg til fordel for forbrugerne
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum