Krigsmuseet

Foredrag på Krigsmuseet: Magrethe 1. samlede hele Norden

Del
Historien om Margrete 1. er den helt utrolige historie om barnebruden, der endte som den mest magtfulde, danske kvinde i middelalderen og blandt andet stod bag Kalmarunionen. Næste Fad & Foredrag på Krigsmuseet handler om denne usædvanlige kvinde.

Margrete 1. fik en helt uhørt position for en kvinde i middelalderen og var i 36 år den reelle magthaver i Danmark.

Allerede som 10-årig blev hun gift med den norske Kong Haakon for at sikre en alliance mellem Danmark og Norge - resten af hendes liv kom til at handle om at skabe magtfulde alliancer.

Med lige dele diplomatisk snilde og iskold krigsførelse etablerede Magrethe 1. den legendariske Kalmarunion mellem Danmark, Norge og Sverige.

Unionen var uden sidestykke og omfattede også Finland, Island, Færøerne og Grønland. Det gjorde den til den største statsdannelse i Europa målt på areal og tilmed den stærkeste magt i området omkring Østersøen.

Generelt undgik Margrete 1. åben krig og foretrak at vinde sine kampe ved forhandlingsbordet, men visse situationer krævede et opgør på slagmarken.

Det var tilfældet med Slaget ved Falköping den 24. februar 1389, der blev afgørende for Nordens historie. Her nedkæmpede Margretes styrker den svenske kong Albrechts hær, og kongen og hans søn blev taget til fange og ført til Lindholm slot. Det var en sejr, der vakte opsigt i udlandet.

Til dette Fad & Foredrag fortæller historiker Vivian Etting om Magrethe 1.’s krige og om hendes helt særlige politiske tæft for at skabe magtfulde alliancer.

Billetten inkluderer en kold fadøl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

Information
Tid: torsdag, den 25. maj 2023 kl. 17.00 – 19.00
Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh K.
Pris: 150 kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye