Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune sælger Kruså Vandmølle

Del
På onsdagens byrådsmøde besluttede byrådet i Aabenraa Kommune at sælge ejendommen Møllegården 25, 6340 Kruså - Kruså Vandmølle – til KV23 ApS. Køber vil fastholde historien i vandmøllen, som de vil renovere og udvikle til et attraktivt sted for besøgende og borgere i kommunen.

Byrådet i Aabenraa Kommune vedtog onsdag at sælge ejendommen Møllegården 25, 6340 Kruså til KV23 ApS, der er et projektselskab under Danmarks Kulturarv ApS.

Køber vil lave en gennemgribende renovering af ejendommen, som efterfølgende vil blive indrettet til et center for bæredygtigt byggeri, der skal respektere møllens og egnens historie.

- Kruså Vandmølle er kendt af mange i området, og det har været vigtigt for os, at der bliver værnet om historien og ejendommen som helhed. Derfor er jeg også glad for, at køber har stor viden inden for restauration af vandmøller og en interesse i at sikre den danske kulturarv, som jeg mener, der er i området, siger Dorte Soll, der er formand for Aabenraa Kommunes Udvalg for Plan, Teknik og Landdistrikter.

Også Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, glæder sig over handlen og over, at der igen sker noget på ejendommen.

- Jeg er glad for, at køber udviser stor respekt og forståelse for det område, de køber en ejendom i. Kulturarven i grænselandet er unik, og det har været en stor vægtning for os, at køber har det med i overvejelserne. Når det er sagt, så glæder jeg mig også over, at det er en ambitiøs plan og projekt, vi er blevet præsenteret for, og jeg glæder mig til at følge med fra sidelinjen. Endelig er jeg glad for, at der igen sker noget i lokalområdet, som fortjener det, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen.

Hos KV23 ApS glæder man sig over handlen, og man ser frem til at komme i gang med de ambitiøse planer for ejendommen.

- Møllen er værdifuld kulturarv i et kulturmiljø af national interesse, men skal også være en bygning, der kan bruges funktionelt på flere måder. Vi vil bruge bygningen som et center for bæredygtigt byggeri, og vi indrette dele af bygningen som et eksperimentarium for bæredygtige materialers anvendelse i bevarelsen af kulturarv, siger direktør i KV23 ApS, Knud Erik Jørgensen og fortsætter:

- Vi vil også bruge ejendommen til at indrette et kontorfællesskab, kursusfaciliteter, værelser til Gendarmstiens vandrere. Slutteligt vil vi udnytte adgangen til det store, naturbeskyttede område, som ejendommen ligger midt i. Vi ønsker at skabe et socialt og kulturelt samlingspunkt i samarbejde med blandt andet kyst- og naturturismen.   

På lørdag 29. april klokken 10.45 vil borgmester Jan Riber Jakobsen sammen med direktør Knud Erik Jørgensen underskrive købsaftalen på Møllegården 25, 6340 Kruså. Herefter vil KV23 ApS uddybe planerne med ejendommen og med stiftelsen af Danmarks kulturarvsfond.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk


Formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, tlf.: 40 85 11 52; e-mail: dbso@aabenraa.dk


Direktør KV23 ApS, Knud Erik Jørgensen, tlf.: 28967810; e-mail: kejfae@gmail.com


Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsudvalget indgår lokal velfærdsaftale for Aabenraa Kommune14.9.2023 08:43:37 CEST | Pressemeddelelse

I september sidste år blev Aabenraa Kommune udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Efter afslag fra Beskæftigelsesministeriet i august vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune at løfte intentionerne og de mange måneders forberedelser ind i en lokal velfærdsaftale med et løfte om at se indad og skabe en endnu bedre beskæftigelsesindsats for kommunens borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum