EWII A/S

EWII satser stort og investerer i kæmpebatterier

Del
Energikoncernen EWII tager det næste store skridt i den grønne omstilling og investerer i kæmpebatterier i Trekantområdet, på Fyn og på Bornholm. Med blandt andet Danmarks største batterisystem på 30 megawatt får koncernen en rolle i udviklingen af fremtidens system til vedvarende energi.
Energikoncernen EWII investerer i kæmpebatterier i Trekantområdet, på Fyn og på Bornholm. Foto: EWII
Energikoncernen EWII investerer i kæmpebatterier i Trekantområdet, på Fyn og på Bornholm. Foto: EWII

”Den store batterikapacitet, som vi nu etablerer, bliver en del af løsningen for et samlet system for vedvarende energi. Vi mangedobler de megawatt og megawatt timer, der er til rådighed på batterier i Danmark, fordi vi insisterer på at være en vigtig del af fremtidens løsning i samspil med andre aktører,” siger administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

I alt investerer EWII et trecifret millionbeløb i batterisystemer med en samlet kapacitet på 47 megawatt og 62,7 megawatt timer fordelt på en række lokationer i både Trekantområdet, på Fyn og på Bornholm. Kæmpebatterier der kan lades op og lagre strømmen, når der er overproduktion på elnettet.

Midt i april købte EWII 50 % af energytech-virksomheden FlexShape, der udvikler fleksibilitetsløsninger til energimarkedet. Det køb hænger tæt sammen med koncernens batteriinvestering, da FlexShape blandt andet skal udvikle de avancerede software-systemer til batterierne.

”Det er afgørende, at vi har systemerne til, at batterierne kan reagere hurtigt med opladning eller afladning, og at de konstant kan være tilpasset produktionen i elnettet. Derfor kræver hele projektet også en investering i det tekniske set up, der optimerer brugen af den vedvarende energi, siger Lars Bonderup Bjørn.

En times strøm på hele Bornholm

Det største af EWIIs batterier bliver placeret på Bornholm ved højspændingsstationen nær Hasle, hvor det får kapacitet til at lagre meget store mængder grøn el.

”Batteriet på Bornholm er på 30 megawatt (MW) og 43 megawatt timer (MWh), og det indtager en solid førsteplads som Danmarks største batteri. Systemet har en kapacitet, der alene ville kunne holde hele øens elnet kørende i en time. Samtidig er placeringen helt ideel så tæt på vindkraftproduktionen i Østersøen, siger direktør for kommerciel infrastruktur i EWII, Claus Møller.

Koncernen har indgået en aftale med Hitachi Energy, der skal levere det store batterienergilagringssystem (BESS). Også for leverandøren er der tale om et batterisystem i den store ende af skalaen.

”For Hitachi Energy er det enormt positivt, at vi kan bidrage med innovative teknologier, der kan accelerere den grønne omstilling for bornholmerne”, siger Claus Madsen, direktør i Hitachi Energy Denmark.

Efter planen er batteriet på Bornholm klar til at blive sat i drift i sommeren 2024. Derudover opstiller EWII i løbet af sommeren 2023 et batteri på 2 megawatt (MW) på Fyn, og fra efteråret etablerer EWII fem batterier på 3 megawatt (MW) forskellige steder Trekantområdet.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst:


Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i EWII Koncernen, telefon 2323 7118
Claus Møller, direktør for kommerciel infrastruktur i EWII, telefon 4072 9535

Billeder

Energikoncernen EWII investerer i kæmpebatterier i Trekantområdet, på Fyn og på Bornholm. Foto: EWII
Energikoncernen EWII investerer i kæmpebatterier i Trekantområdet, på Fyn og på Bornholm. Foto: EWII
Download
Fra venstre: Kasper Berggren og Claus Madsen fra Hitachi Energy Danmark og Claus Møller og Lars Bonderup Bjørn fra EWII.  Foto: EWII.
Fra venstre: Kasper Berggren og Claus Madsen fra Hitachi Energy Danmark og Claus Møller og Lars Bonderup Bjørn fra EWII. Foto: EWII.
Download

Information om EWII A/S

EWII A/S
EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 50 50 50https://ewii.dk

Koncernen har hovedkvarter i Trekantområdet, hvor vi er leverandør af elnet, vand, varme og fiber. Derudover sælger vi el, bredbånd, ladestandere og giver energirådgivning til kunder over hele landet. Vi driver ligeledes elforsyningen på Bornholm. 

Vi bygger Danmarks grønne infrastruktur med høj forsyningssikkerhed, og vi vægter, at det skal være nemt at være kunde hos os.

Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier. Vi bygger fremtidens fibersamfund og udvikler løsninger til fremme heraf. Vi investerer ansvarligt og fremsynet i udviklingen af vores fælles samfund.

EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 600 medarbejdere. 

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum