Frihedsmuseet

Lav dit eget armbind og kom gratis på Frihedsmuseet

Del
Befrielsesdagen 5. maj er noget særligt, og det vil Frihedsmuseet gerne fejre – derfor kommer alle gæster, der bærer et frihedskæmperarmbind, gratis ind.

Det er med at finde det kreative gen frem, når kalenderen viser 5. maj.

På dagen for Danmarks befrielse kommer alle gæster nemlig gratis ind på Frihedsmuseet, hvis de bærer et frihedskæmperarmbind.

Og armbindet må gerne være hjemmelavet – så om det er hæklet, strikket, tegnet på et stykke papir eller noget helt fjerde er fuldstændigt underordnet.

Det eneste krav er, at armbindet er udformet i de allieredes farver blå, hvid og rød og ikke indeholder politiske motiver.

Skulle der gemme sig et vaskeægte frihedskæmperarmbind i gemmerne derhjemme fra bedstefar eller bedstemor, tæller det naturligvis også.

Det er i år 78 år siden, Hitlers Nazi-Tyskland tabte 2. Verdenskrig, og Danmark med undtagelse af Bornholm atter blev frit efter fem mørke besættelsesår.

”Det vil vi gerne markere på Frihedsmuseet. I de glade befrielsesdage var Danmarks gader fulde af modstandsfolk med frihedskæmperarmbindet. Det synes vi kunne være sjovt at gentage 5. maj, så vi håber, at rigtig mange af vores gæster har lyst til at finde deres kreative side frem og være med til at gøre noget særligt ud af dagen,” siger museumschef Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

For at komme gratis ind på museet 5. maj skal man bare bære et synligt armbind i de allieredes blå, hvide og røde farver.

Alle gæster er meget velkomne til at tage et billede af deres armbind og poste på Frihedsmuseets Instagram https://www.instagram.com/frihedsmuseet/

5. maj er Frihedsmuseet åbent fra 10-17.00.

På befrielsesaftenen 4. maj holder museet længe åbent indtil kl. 21.00 og sætter lys i vinduerne. Kl. 20.34 bliver frihedsbudskabet afspillet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Frihedsmuseet

Frihedsmuseet
Frihedsmuseet
Esplanaden 13
1263 København K

http://frihedsmuseet.dk

Frihedsmuseet er museet for Danmarks modstandskamp under besættelsen i 1940-45.

Frihedsmuseet fokuserer på valget om at gå til modstand – og overskride den grænse, modstandskampen var i samtiden.

Følg pressemeddelelser fra Frihedsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frihedsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye