De Danske Bilimportører

Betydelig fremgang til EU-bilsalget i marts

Del
Marts 2023 bød på 28,8 procent flere nyregistrerede biler i EU i forhold til marts 2022. Antallet af nyregistrerede elbiler var 151.573, hvilket var 58 procent flere end sidste år.

Der kom 1.087.939 nye personbiler på vejene i EU i marts, hvilket er en stigning på 28,8 procent i forhold til sidste år. Særligt de store markeder oplevede en markant vækst, hvor Spanien, med 66,1 procent, og Italien, med 40,7 procent, var i tydelig front. Det blev afslutningen på et stærkt første kvartal, hvor der er kommet 2,7 millioner nye personbiler i EU, hvilket er en stigning på 17,9 procent.

Også i Danmark var marts en god måned for bilsalget med 17.960 nye personbiler, hvilket udgjorde en vækst på 23 procent. Første kvartal af 2023 har også på det danske marked været præget af et forbedret salg på 17 procent sammenlignet med 2022.

Det er tydeligt, at der er kommet meget mere gang i markedet end for bare et år siden. Det er ikke bare en tendens, som vi ser i Danmark, men i hele EU,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Elbilerne indtager en større del af markedet

I marts 2022 var andelen af elbiler af personbilsalget i EU 11,4 procent. I marts 2023 var andelen vokset til 13,9 procent, hvilket udgør en stigning på 2,5 procentpoint. Antallet af nyregistrerede elbiler var 151,573 sidste måned, hvilket er 58 procent flere end i marts 2022. Der var også vækst at finde blandt hybridbiler, plug-in hybrider, benzin- og dieselbiler, hvilket er forventeligt i en måned med et bilsalg af denne størrelse. Elbilerne oplevede dog den klart største stigning af alle drivmiddeltyper.

Elbilerne havde også en god marts måned i Danmark, hvor der blev nyregistreret 6.554. Det er en stigning på 157 procent sammenlignet med marts 2022.

”Det er en forventet udvikling, at elbilerne overtager en større og større del af markedet. Det sker i et højt tempo og det er ingen hemmelighed, at Danmark er en af frontløberne blandt EU-landene,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: ACEA

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum