Blå Kors Danmark

Barnets Blå Hus i Aalborg fejrer 10-års fødselsdag

Del
I snart 10 år har børn fra familier med alkohol- og stofmisbrug fået gratis hjælp i Barnets Blå Hus i Aalborg. Det markeres med en fødselsdagsfest den 11. maj, hvor alle er velkommen.
Medarbejdere og frivillige i Barnets Blå Hus i Aalborg glæder sig til at fejre 10-års arbejde med at hjælpe børn og familier.
Medarbejdere og frivillige i Barnets Blå Hus i Aalborg glæder sig til at fejre 10-års arbejde med at hjælpe børn og familier.
En tidlig indsats gør en stor forskel for børn fra familier med alkohol- og stofmisbrug. 
 
Det oplever man i Barnets Blå Hus i Aalborg, som drives af Blå Kors Danmark og er et behandlingstilbud målrettet børn med misbrugsproblemer tæt inde på livet og deres forældre. 
 
For 10 år siden blev dørene til Barnets Blå Hus slået op på Sønderbro, og siden hen er tilbuddet flyttet i større lokaler på Fjordgade, hvor det nu har til huse. I Barnets Blå Hus kan familier få gratis og anonym hjælp i form af specialiseret terapi, forældresparring og sociale aktiviteter med andre familier i lignende situation. 
 
Det er en vigtig indsats, som der fortsat er et stort behov for, fortæller leder Bettina Poulsen, og henviser til de 122.000 børn i Danmark som ifølge Sundhedsstyrelsen vokser op i hjem med alkoholmisbrug.
 
"Det er fantastisk, at vi har kunne lykkes med at tilbyde professionel hjælp og medmenneskeligt følgeskab til børn og familier gennem et årti. Forældre, som træder ind over vores dørtærskel og opsøger hjælp til deres børn og sig selv, er de absolut modigste. Det er en stor ære at kunne fejre det arbejde," siger hun. 
 
Hjælper familier godt på vej
 
Børn fra familier med alkohol- og stofmisbrug er langt mere belastede end andre børn, viser flere undersøgelser. Mange oplever ondt i maven, rastløshed, utryghed og mobning i skolen. To ud af tre mistrives alvorligt, og hver femte så meget, at de er i afgørende risiko for depression og stressbelastning.
 

Det er nogle af konklusionerne i en ny rapport, som psykolog og PhD Helle Lindgaard har foretaget blandt børn og deres forældre i netop Barnets Blå Hus, der udover Aalborg findes i blandt andet Aars og Frederikshavn. 

Samme billede genkender Bettina Poulsen fra de børn og forældre, som hun møder i Barnets Blå Hus i Aalborg. Hun oplever, at et behandlingsforløb blandt andet er med til at give dem nye mestringsstrategier til at håndtere deres situation og svære følelser.
 
"I Barnets Blå Hus møder vi dem med kærlige øjne. De opdager, at der er andre veje at gå, og for nogle betyder det at de bliver mønsterbrydere i familierne. Det at møde andre børn i samme situation og nogle voksne, som forstår dem, gør, at skylden og skammen bliver løftet af deres skuldre. Det bryder isolationen og følelsen af at være forkert. De får nye handlemuligheder, både børn og forældrene. Vi ser familier, der står stærkere sammen, de får redskaber til at tackle det, som er vanskeligt, og en langt bedre forståelse for hinanden og deres adfærd," fortæller hun.
 
Fejring af 10 års arbejde
 
At Barnets Blå Hus i Aalborg snart kan fejre 10 år som behandlingstilbud, bliver markeret den 11. maj kl. 14.00-15.30, hvor der er fest i lokalerne på Fjordgade 23 i Aalborg.
 
Her er der blandt andet taler ved Nuuradiin S. Hussein, som er rådmand for Job og Velfærd i Aalborg Kommune og ved Blå Kors Danmarks faglige chef, Elin Hansen. Der vil også være rundvisning, hygge og kage til alle. 

"Vi håber, at mange har lyst til at fejre dagen sammen med os. Det er en fornøjelse at kunne fejre det," siger leder Bettina Poulsen. 
 
Alle er velkommen til at deltage i fødselsdagsfestlighederne. 
 

Kontakter

Billeder

Medarbejdere og frivillige i Barnets Blå Hus i Aalborg glæder sig til at fejre 10-års arbejde med at hjælpe børn og familier.
Medarbejdere og frivillige i Barnets Blå Hus i Aalborg glæder sig til at fejre 10-års arbejde med at hjælpe børn og familier.
Download
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum