Hedeselskabet

Visionært naturprojekt hædret med Dalgas’ Mindelegat

Del
Landmand Peter Bjørnshauge Jensen har fået tildelt E.M. Dalgas’ Mindelegat, der administreres af Hedeselskabet, for sit omfattende naturprojekt på og omkring gården Grænseminde uden for Vamdrup. Flere naturområder og variationer i landskabet er skabt til glæde for både dyr, lokale og besøgende.
Dorthe og Peter Bjørnshauge Jensen med diplomet, som det synlige bevis for modtagelsen af E.M. Dalgas’ Mindelegat. Pressebillede
Dorthe og Peter Bjørnshauge Jensen med diplomet, som det synlige bevis for modtagelsen af E.M. Dalgas’ Mindelegat. Pressebillede

Flaget var hejst, da familie, venner og samarbejdspartnere var inviteret til Grænseminde for at fejre mindelegatet. I løbet af dagen fik selskabet også en større rundvisning i området. Det er Peter Bjørnshauge Jensen, der sammen med hans hustru Dorthe og deres tre børn er 3. generation på gården.

Steen Vincens Riber og Carsten Damgaard fra HedeDanmark var til stede for at overrække legatet, hvor der følger 40.000 kroner med. Legatet gives, da det er yderst sjældent, at en person ofrer så meget ad frivillighedens vej og går så stærkt ind i arbejdet med at skabe mere og bedre natur med høj grad af biodiversitet.

Siden overtagelsen af Grænseminde og det 130 hektar store landbrug med produktion af smågrise i år 2000, har Peter Bjørnshauge Jensen løbende udviklet naturprojektet og arbejdet på at øge den kulturelle værdi. Således er der i dag etableret 13 småbeplantninger i det åbne land, to søer på henholdsvis 0,6 og 1 ha i størrelse, plantning af lindetræer langs den offentlige vej samt et helt nyt miljø omkring gården med mere beplantning og nye indkørsler.

Jagt har da også en stor betydning på Grænseminde. Det samme har naturen, dyrene og ønsket om at skabe en naturejendom og mere kulturel værdi for de mennesker, der bor i området eller blot passerer forbi.

- Det har været et mål for os at lave et område, som ikke druknede i landbrug og drift, fortæller Peter Bjørnshauge Jensen.

Variation skaber nye muligheder

Jagt har også en stor betydning på Grænseminde, og jo mere variation der bliver skabt i landskabet, jo bedre er det for vildtet i naturen. Men samtidig gavner det også mange andre dyrearter, påpeger Peter Bjørnshauge Jensen, der virkelig holder af naturen og det at gå og plante, save med motorsaven og gøre det smukt.

- Mange der kommer hertil spørger, om vi egentlig har dyr? For det har de ikke umiddelbart lagt mærke til, og det er jeg glad for, siger Peter om at lykkes med sine visioner.

Mindelegatet fra Hedeselskabet skal efter planen gå til etablering af nye beplantninger samt en forlængelse og videreførelse af lindetræerne langs vejen til den modsatte side af gården.

Kontakter

Landmand Peter Bjørnshauge Jensen, tlf.: 20 42 70 16

Billeder

Dorthe og Peter Bjørnshauge Jensen med diplomet, som det synlige bevis for modtagelsen af E.M. Dalgas’ Mindelegat. Pressebillede
Dorthe og Peter Bjørnshauge Jensen med diplomet, som det synlige bevis for modtagelsen af E.M. Dalgas’ Mindelegat. Pressebillede
Download
En tur rundt på ejendommen Grænseminde leder blandt andet frem til denne smukke skovsø. Pressebillede
En tur rundt på ejendommen Grænseminde leder blandt andet frem til denne smukke skovsø. Pressebillede
Download

Information om Hedeselskabet

Hedeselskabet
Hedeselskabet
Klostermarken 12
8800 Viborg

+45 87 28 11 33https://www.hedeselskabet.dk/

Om E.M. Dalgas' Mindelegat

Legatet administreres af Hedeselskabet, og legatet har til formål at støtte initiativer, som medvirker til beplantning, læplantning, opdyrkning og kultivering eller andet, der omfattes af Hedeselskabets formålsparagraf. Legatet kan udbetales til personer, institutioner eller sammenslutninger.

Der er deadline 15. april 2023. Ansøgningsskema kan findes på Hedeselskabets hjemmeside: www.hedeselskabet.dk/vi-stoetter/legater

Om Hedeselskabet: Vi bygger en bæredygtig fremtid - med naturen som partner

Hedeselskabet, der blev grundlagt i 1866, er en forening med status som erhvervsdrivende fond. I Hedeselskabet og i vores forretningsområder arbejder vi for at modvirke og afbøde klimaforandringer ved at begrænse og kompensere CO2-udledning, erstatte CO2-tunge materialer med bæredygtige alternativer og gennem klimasikringsløsninger. Vi medvirker til at øge biodiversiteten og udvikler effektive løsninger til fuld udnyttelse af naturens knappe ressourcer og til genanvendelse.

Hedeselskabet ejer en række virksomheder og beskæftiger ca. 1.000 medarbejdere inkl. associerede selskaber og omsatte i 2021 for ca. 2,1 mia. kr. Læs mere på www.hedeselskabet.dk

Følg pressemeddelelser fra Hedeselskabet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedeselskabet

Hedeselskabet skabte gode resultater for natur og bundlinje i 202329.4.2024 19:00:27 CEST | Pressemeddelelse

2023 har været et godt år for Hedeselskabet. Organisationen kan således præsentere et regnskab med en stigning i omsætningen på lidt over 6 procent til 2,3 mia. kr. og en vækst på 23 procent i driftsresultatet til 86,5 mio. kr. – det bedste resultat i en årrække. For at styrke forretningen yderligere samles driftsselskaberne under et nyt navn - Dalgas. Hedeselskabet bevares som hovednavn.

Skovbruget lancerer ny kampagne: ”Takket være skoven”23.4.2024 08:02:47 CEST | Pressemeddelelse

I en ny kampagne vil skovbrugets parter sætte fokus på den nytte og værdi, Danmark har af et velfungerende og aktivt skovbrug. Det gælder i forhold til klimadagsordenen og den grønne omstilling, sikring af grundvand, reduktion af kvælstofudledning og fremme af natur og biodiversitet. Kampagnens centrale budskaber spiller direkte ind i regeringens ønske om at rejse yderligere 250.000 ha skov og de igangværende grønne trepartsforhandlinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye