Røde Kors

Rekordomsætning hos Røde Kors Genbrug: Tydeligt, at klimahensyn fylder meget hos forbrugerne

Del
Aldrig før har Røde Kors-butikkerne samlet solgt for så mange penge som i 2022, som dermed både sætter rekord på omsætning og på indtjening. ”Markedet for genbrug er i rivende udvikling”, siger chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg

Skal vi have nyt, ser vi først, om ikke varen kan findes brugt. Det er tilsyneladende forbrugertendensen hos rigtig mange af os – en tendens, som sikrer Røde Kors Genbrug en rekordomsætning sidste år.

I 2022 blev der således omsat for 281 mio. kr. i Røde Kors’ i alt 255 genbrugsbutikker fordelt over hele landet, og det er en stigning på 27 % fra året før og den højeste omsætning nogensinde i Røde Kors’ genbrugshistorie. På bundlinjen betyder det en indtjening på 100 mio. kr., hvilket er 52 % højere end i 2021.

”Det er rigtig flotte tal, som vi selvfølgelig er glade for og meget stolte af. Tallene viser, at vores frivillige i butikkerne arbejder hårdt og målrettet for at sikre kunderne en god købsoplevelse, så de har lyst til at komme igen og igen. Og så betyder en større indtjening også, at vi kan støtte endnu flere nødhjælps- og sociale indsatser både i Danmark og internationalt, hvilket er kernen i Røde Kors’ arbejde. Vi ved, at det også betyder meget for kunderne, at det er det arbejde, de er med til at støtte, når de handler genbrug hos Røde Kors”, siger Tina Donnerborg, som er chef for Røde Kors Genbrug.

Klimabevidsthed
Hun vurderer, at det især er klimahensynet, som gør, at flere køber brugt først. Væksten i omsætningen er nemlig stort set den samme over hele året og viser ingen udsving, der kan tilskrives inflationen i andet halvår af 2022.

”Omsætningen er steget lige så meget i januar og februar sidste år som i oktober og november, hvor inflation og generelle prisstigninger virkelig kunne mærkes. Det er tydeligt, at vi er i en tid, hvor miljøhensyn og klimabevidsthed vejer tungt, når forbrugerne skal træffe valg”, siger Tina Donnerborg.

Tilpasser sig efterspørgslen
Ifølge Tina Donnerborg, at genbrug er kommet for at blive, og hun forventer yderligere stigning i omsætningen de kommende år.

”For flere og flere er genbrug blevet førstevalg, og ude i butikkerne oplever vi også, at kundegruppen spænder bredere end for blot nogle år siden”, siger Tina Donnerborg og fremhæver Røde Kors-butikkernes evne til at omstille sig og tilpasse sig den efterspørgsel, der løbende kommer fra kunderne. Det kan være i forhold til fx byggematerialer, hvor flere afdelinger nu også sælger byggegenbrug. Derudover åbner Røde Kors Genbrug en webshop 1. maj, som skal gøre jagten på genbrugsguld tilgængelig for alle, uanset hvor i landet, man bor, og hvornår man har tid til at handle.

”Markedet for genbrug er i rivende udvikling, og der er ingen vej tilbage – heldigvis”, siger Tina Donnerborg.

Indtjeningen fra Røde Kors’ genbrugssalg går til nødhjælpsarbejde og sociale indsatser i Danmark og ude i verden.

 

Røde Kors Genbrug, 2022:

-      281 mio. kr. i omsætning, hvilket er 27 % mere end i 2021

-      100 mio. kr. i indtjening, hvilket er 52 % mere end i 2021

-      255 genbrugsbutikker fordelt over hele landet

-      Indtjeningen går til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde og sociale indsatser i Danmark og ude i verden

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:


3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum