Psykiatrifonden

Åbner chatrådgivning om natten takket være Twitch-streamers millionindsamling

Del
1.225.541 kroner. Nu åbner Psykiatrifonden sin chatrådgivning torsdag og fredag nat som det første konkrete resultat af det vilde beløb, Twitch-streamer Jacob ”Jaxstyle” Krull og hans følgere samlede ind til Psykiatrifonden.
Jaxstyle streamede uafbrudt i fire døgn mellem jul og nytår og samlede 1,2 mio. kr. ind til Psykiatrifonden.
Jaxstyle streamede uafbrudt i fire døgn mellem jul og nytår og samlede 1,2 mio. kr. ind til Psykiatrifonden.

Takket være den 21-årige streamer og hans følgeres donationer udvider Psykiatrifonden nu sin chatrådgivning. Fremover kan du hver torsdag og fredag chatte med en rådgiver fra klokken 22 til klokken 02. Det er et vigtigt og nødvendigt skridt, siger rådgivningsleder i Psykiatrifonden Liza Johnson.

”Behovet er stort, og det bliver ikke mindre. Jacobs helt vilde indsamling gør det muligt for os at åbne for chatrådgivning om natten, og vi kan se, at mange har et behov. Der er især mange unge på chatten, som har brug for at få råd om deres egne erfaringer med psykisk sygdom, tunge tanker og følelser og sårbarhed, som de har svært ved at tale om med venner eller familie om. Dem kommer vi endnu bedre i møde nu. Og vi er klar til at åbne for mere chatrådgivning på alle tider af døgnet”, siger Liza Johnson.

Fantastisk at se pengene omsat til konkret tiltag

Jaxstyle fortæller, at han synes, det er stærkt og enormt glædeligt, at en del af indsamlingen betyder længere åbningstider i chatrådgivningen. Twitch-streameren synes især, at det er helt fantastisk at se pengene blive omsat til et konkret tiltag, som mange mennesker kan gøre brug af.

”Det er SÅ fedt, at pengene kommer til at gøre en reel forskel ift., at mange tror, at når de donerer penge, så ender de bare nede i et bundløst hul… Men at kunne se, at pengene faktisk gør en konkret forskel, og der faktisk er økonomi til at forlænge åbningstiderne… Det er så fedt! Og med den viden om, at der højst sandsynligt er nogen, som bliver hjulpet på den tid af døgnet, hvor de måske ikke kunne få hjælp før, det betyder rigtig meget.”

Gennem sin livestreaming har Jacob ”Jaxstyle” Krull set mange eksempler på, at hans følgere kan have det svært, og at de savner nogen at tale med om det.

”Når jeg streamer, kommer vi tæt på hinanden, og jeg har lagt mærke til, hvordan nogle slås med forskellige udfordringer i hverdagen, som de tør udtrykke i chatten. Jeg kan mærke, hvordan det fællesskab gør en forskel for den enkelte person, og forhåbentlig kan det rum være med til at forebygge mistrivsel,” siger han.

87% flere chatsamtaler på kort tid
Data fra Psykiatrifondens rådgivning understreger, at der er et stort behov for at udvide chatrådgivningen. Antallet af chatsamtaler i rådgivningen er vokset med 87 procent fra 2020 til 2022. Helt præcist blev der i 2020 begyndt 980 samtaler, mens tallet i 2022 lød på 1.829 begyndte samtaler.

Det er især børn og unge mellem 13 og 29 år, som benytter sig af chatrådgivningen. Faktisk stod aldersgruppen for 63 procent af alle begyndte samtaler i chatten i 2022.

Jaxstyles mål for indsamlingen mellem jul og nytår i 2022 lød i første omgang på 150.000 kroner, men hans uafbrudte livestreaming i fire døgn endte med at blive den største personlige indsamling til Psykiatrifonden nogensinde. Klippet, hvor han nåede én million kroner, var lige før påske blandt de nominerede til TV2 EchoPrisen.

Psykiatrifondens rådgivning

  • Gratis, anonym rådgivning på telefon, chat og brevkasse
  • Alle rådgivere har en fagligt relevant uddannelsesmæssig baggrund for at rådgive mennesker om psykisk sårbarhed, psykisk sygdom og krisesituationer.
  • Rådgivningen er for alle

Chatrådgivningens åbningstider fra 13. april

Mandag klokken 18-22

Tirsdag klokken 14-22

Onsdag klokken 18-22

Torsdag klokken 14-02

Fredag klokken 14-18 og 22-02

Lørdag klokken 12-16

Søndage og helligdage klokken 12-16

Chat med en rådgiver her

Ring til Psykiatrifondens telefonrådgivning på 39 25 25 25

Nøgleord

Kontakter

Sarah Cecilie Boss
Pressechef, Psykiatrifonden
Tlf. 23712688 - Mail: scb@psykiatrifonden.dk


Stefan Parsbæk Pedersen
Kommunikations- og presseansvarlig, Forevr
Tlf. 42 72 74 64

Billeder

Jaxstyle streamede uafbrudt i fire døgn mellem jul og nytår og samlede 1,2 mio. kr. ind til Psykiatrifonden.
Jaxstyle streamede uafbrudt i fire døgn mellem jul og nytår og samlede 1,2 mio. kr. ind til Psykiatrifonden.
Download
Download
Download

Information om Psykiatrifonden

Psykiatrifonden
Hejrevej 43
2400 København NV

3929 3909https://psykiatrifonden.dk/

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Frederik fra Give: Det bedste, jeg har gjort for mig selv, var at fortælle om min angst27.9.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nogle gange føles et angstanfald som at stå midt i en orkan, men man kan lære at leve med den, siger Frederik Broch fra Give. Angsten ramte ham i gymnasieårene. Nu er han 24 og i fuld gang som selvstændig fotograf – og angsten kan stadig lure. Det fortæller han i denne uges afsnit af en ny podcast fra Psykiatrifonden og SIND Ungdom, ”Jeg er ikke den eneste”.

‘Jeg er ikke den eneste’: Kom til premiere på ny podcast og hør unge tale frit om sårbarhed og mistrivsel14.9.2023 15:16:23 CEST | Presseinvitation

Psykiatrifonden og SIND Ungdom fortsætter sit stærke samarbejde i projektet ‘Jeg er ikke den eneste’. Resultatet er en ny podcastserie, en række events, samtalesaloner og undervisningspakker, der vil rokke ved måden, unge tænker og taler om psykisk sårbarhed og psykisk sygdom. Første afsnit får premiere ved et event i LitteraturHaus på Nørrebro i København torsdag d. 21. september, hvor du kan møde flere af deltagerne og podcastvært Rikke Collin.

Robusthedskommissionens anbefalinger: Sæt altid patienten først – ikke systemet11.9.2023 11:42:12 CEST | Pressemeddelelse

Digitale løsninger, øget brug af teknologi, senere tilbagetrækning og et opgør med faglige siloer er nogle af Robusthedskommissionens svar på, hvordan vi sikrer mere personale og bedre tid. ”Gode løsninger, også for en psykiatri, der skriger på ressourcer. Men det kræver, at vi holder fast i, at patientens behov altid kommer før systemets,” siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum