Udenrigsministeriet

Global varehandel faldt 0,1 pct. i januar 2023 i forhold til januar 2022. Årsstigningstakten faldt til 2,7 pct.

Del
I januar faldt den globale varehandel i faste priser med 0,1 pct. i forhold til december sidste år, viser den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra CPB World Trade Monitor.

Væksten i de seneste tre måneder i forhold til tre måneder forud faldt til minus 3,0 pct. fra minus 2,1 pct. Årsvækstraten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud faldt til 2,7 pct. fra 3,2 pct.

Generelt har verdenshandelen med varer omtrent stagneret i det seneste års tid. Seneste toppunkt for varehandelen var i september 2022, men herefter er vækstraterne er faldet og i mange tilfælde vendt til negativ vækst i flere perioder og for flere regioner. Årsvæksten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, er dog stadig positiv med 2,7 pct. vækst, hvilket er omtrent samme væksttempo som den gennemsnittet i perioden 2001-19.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg jacwar@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye