PROSA

Nybrud: Startup og Forbundet af It-professionelle bag første it-overenskomst på 30-timer med fuld løn på it-området

Del
Midt under forhandlingerne om de store og rammesættende overenskomster for alle lønmodtagere, sker der også nybrud i det små. I dag, torsdag d. 30. marts, underskriver startup-virksomheden Tetrabit og PROSA – Forbundet af It-professionelle overenskomst. Det bliver en historisk en af slagsen, for alle i it-virksomheden har en 30-timers arbejdsuge på fuld løn.

Jeg er pavestolt over, at det er forbundet af it-professionelle, der tegner den første danske it-overenskomst, hvor medarbejderne arbejder 30-timer og har fuld løn,” siger næstformand i PROSA – Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig og fortsætter:

”Mit håb er, at overenskomsten for Tetrabit også baner vejen for, at der bliver tegnet flere it-overenskomster med en 30-timers arbejdsuge.”

Udover en 30-timers arbejdsuge og fuld løn arbejder alle i Tetrabit 6 timer alle hverdage inkl. betalt frokost. Arbejdstiden opgøres pr. måned.

Arbejde er ikke alt – heller ikke selvom du elsker dit arbejde. Hvis man arbejder 40+ timer om ugen, bliver det svært at få tid og overskud til andet; familie, socialt netværk, aktivisme og fritidsinteresser. Derfor har det været vigtigt for Tetrabit at gå foran og sige: Vi vil være den fede startup, hvor man ikke skal arbejde sig halvt ihjel for at være en succes,” siger Rune Bødker fra Tetrabit og fortsætter:

Vores arbejdstilrettelæggelse er fleksibel, så der kan være dage, hvor arbejdstiden er længere, og dage hvor den er kortere, afhængig af deadlines. Det vigtige er den månedlige sum af arbejdstimer – og vores trivsel”.

Sidste år besluttede PROSA i forbindelse med deres delegeretforsamling, at fagforeningen vil arbejde for en 30-timers arbejdsuge. Læs mere om PROSAs tanker bag en 30-timers arbejdsuge: https://prosabladet.dk/nyheder/nyhed/default-63d412b1bf

It-overenskomsten med Tetrabit er unik på flere parametre. Om det siger Curt Kjærsgaard Raavig:

”Tetrabit er et medarbejderkooperativ og har 30 timers arbejdsuge, og så kan man da ikke lave en overenskomst, tænker traditionalisterne, men underskrifterne på aftalen i dag viser, at hvis virksomhed og fagforening tør tænke ud af boksen, så kan der indgås aftale om skræddersyede overenskomster, uanset hvor unik din virksomhed er,” siger Curt Kjærsgaard Raavig.

Rune Bødker hos Tetrabit er også tilfreds. Han siger:

Alle virksomheder har gavn af at indgå aftaler, der sætter gode og ordentlige rammer for de ansatte. Tetrabit er en demokratisk virksomhed, drevet og ledet af medarbejderne i fællesskab og har derfor ikke den traditionelle modsætning mellem arbejdsgiver og ansat. Men derfor har vi stadig behov for at sikre den enkelte medarbejder i forhold til kollektivet.”

Læs om Tetrabit her: https://tetrabit.coop/

Overenskomsten mellem Tetrabit og PROSA har OK-mærket. Det er et mærke, der giver virksomhed og medarbejdere sikkerhed for, at der bliver indgået overenskomst med overenskomstbærende fagforeninger, der både kender fag og branche. Næstformand Curt Kjærsgaard Raavig siger:

Tetrabit og PROSA har med denne overenskomst vist, at det ikke behøver slå hul i budgettet at få sat den gode ramme om arbejdspladsens vilkår. For langt de fleste it-virksomheder – også start ups – har allerede gode vilkår, så hvorfor ikke også få det rette adelsmærke, OK-mærket, så virksomheden også kan tiltrække de bedste it- og tech-folk til fremtidens opgaver?

Overenskomsten mellem Tetrabit og PROSA – Forbundet af It-professionelle træder i kraft lørdag 1. april 2023.

Om Tetrabit

  • Tetrabit udvikler digitale løsninger gennem design, ny teknologi og digitalt håndværk
  • Tetra Bit er et medarbejderkooperativ drevet og ledet af medarbejderne kollektivt. 
  • Tetrabit følger de internationalt anerkendte værdier og principper for kooperativer som vedtaget af International Co-operative Alliance (ICA). 
  • Virksomheden har en 30 timers arbejdsuge, og alle medarbejdere får det samme i løn

https://www.prosa.dk/kontakt-os

For mere information kontakt kommunikationschef Grith Enemark på 2522 1680 eller gre@prosa.dk.

Kontakter

Information om PROSA

PROSA
PROSA
Vester Farimagsgade 37A
1606 København V

33 36 41 41https://www.prosa.dk/

Følg pressemeddelelser fra PROSA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PROSA

Undersøgelse blandt it-folk: Over en fjerdedel i it-branchen er på jobløn1.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag fejres 1. maj – arbejdernes internationale kampdag. Men er der mere at kæmpe for? Eller har it-faget, som kan svøbe sig i et lunt tæppe af høje lønninger og et arbejdsmarked, der konstant kalder på flere it-folk, sejret ad helvede til? Næstformand i PROSA – Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig, hæfter sig i dagens anledning ved et resultat fra en ny undersøgelse blandt PROSAs medlemmer, som viser, at 26,4 pct. af de it-professionelle er på jobløn.

PROSA anmoder justitsministeren om at opløse KL ved lov1.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PROSA - Forbundet af It-professionelle har i dag, 1. april 2024, anmodet Justitsministeren om at ophæve Kommunernes Landsforening (KL) ved lov. Baggrunden for denne opsigtsvækkende anmodning skal findes i Datatilsynets nylige påbud til 53 kommuner omkring videregivelsen af skoleelevers personoplysninger til Google (kendt som Chromebook-sagen). Her har KL argumenteret for, at de ønsker at fortsætte kommunernes ulovlige brug af Chromebook og mener, der er et behov for lovliggørelse af forholdet gennem en indgriben fra Folketinget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye