Region Hovedstaden

Nu skal studerende lære at køre sammen

Del
​Nyt tilbud om samkørsel skal få elever på en række uddannelsessteder i Hillerød til at køre sammen.

Flere og flere unge vælger den kollektive trafik og cyklen fra og bilen til, når de transporterer sig til uddannelse. Hillerød er en stor uddannelsesby med mange uddannelser og over 5.000 studerende, hvoraf mange kommer langvejs fra og i bil. Det giver trængsel på vejene omkring uddannelsesinstitutionerne, pres på parkeringspladserne og mere udledning af CO2 til skade for klimaet. Derfor er Region Hovedstaden, Movia, Hillerød Kommune og FDM gået sammen for at løse udfordringen ved at tilbyde eleverne mulighed for at køre sammen gennem samkørselsapp'en Ta'Med.

"I regionen arbejder vi for at få flere til at transportere sig grønnere – særligt med bus, tog og på cykel. For de unge, der lige har fået kørekort, er bilen dog ny og spændende og svær at konkurrere med. Derfor har vi i samarbejde og dialog med eleverne og uddannelsesinstitutionerne peget på samkørsel, som en mulighed for eleverne for at reducere deres bilbrug og CO2-udledning, og til at supplere den kollektive trafik. Det har eleverne allerede taget rigtigt godt imod", fortæller Marianne Frederik (Ø), Udvalgsformand for Udvalget for trafik og regional udvikling i Region Hovedstaden.

Tilbuddet om at køre sammen skal understøtte og udvide det eksisterende kollektive trafiktilbud, som mange af de studerende allerede benytter i dag. Studerende kan bruge deres Ungdomskort eller Pendlerkort som betaling for samkørselsordningen.

"Ideen med samkørsel er at give de unge flere transportmuligheder og give et supplement til de busser og tog, de unge allerede bruger i dag. Det giver dem valgmuligheder, f.eks. når bussen ikke lige passer. Vi vil gerne hjælpe de unge med at køre sammen – uanset om det er i bil, i bus og tog eller på cykel", siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Movia.

Hillerød Kommune har med succes fået medarbejderne på en række af kommunens større virksomheder til at køre sammen, og tilbuddet for de unge kobles sammen med ordningen for virksomhederne, så flere har mulighed for at køre sammen. Hvis det ønskes af samkørerne, er det muligt kun at køre med personer fra ens egen virksomhed eller uddannelse.

"Mange af de større virksomheder i kommunen ligger tæt på uddannelsesinstitutionerne. Derfor giver det rigtig god mening, at både uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne bruger den samme samkørsels-app, så der er endnu flere muligheder for at finde en at køre sammen med. Vi er også glade for at kunne sikre trygheden. Netop ved at registrere sig i og bruge den samme app, kan man være helt tryg ved at køre med andre fra en anden virksomhed eller uddannelse", udtaler Kirsten Jensen (A), borgmester i Hillerød Kommune.

På U-Nord Teknisk Skole, hvor mange elever er begyndt at samkøre, afholdes et samkørselsevent d. 31. marts 2023 kl. 8.30, hvor der vil kåres en vinder af en samkørselskonkurrence. Hillerød Kommunes borgmester, Kirsten Jensen, overrækker præmien.

Følgende uddannelser med ca. 5.000 elever er med i samkørselsordningen

  • U/NORD
  • SOSU H
  • HF og VUC Nordsjælland
  • CPH Business
  • FGU Nordsjælland (ikke lanceret endnu)
  • Københavns Professionshøjskole (ikke lanceret endnu)

Tal om samkørsel i Hillerød

  • Kørt over 3.000 ture de sidste 6 måneder.
  • 11 organisationer – heraf 6 virksomheder – har en klub tilknyttet.
  • Pris: 0,7kr./km, men studerende med Ungdomskort eller Pendlerkort kan benytte dette som betaling.

For mere information

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye