TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne med i Danmarks nationale energikrisestab

Del
Arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne skal være med til at sætte ekstra fart på løsrivelsen fra russisk gas gennem den nationale energikrisestab, NEKST. Nødvendigt at komme hurtigt i gang, lyder det fra organisationen.

Vejen væk fra afhængigheden af russisk gas kan kun gå for langsomt. Af samme grund træder TEKNIQ Arbejdsgiverne nu ind i den nationale energikrisestab, NEKST, som blev varslet i regeringsgrundlaget og nu er offentliggjort af klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard på dagens pressemøde.

- Uafhængigheden af russisk gas og fossile brændsler er heldigvis rykket helt op på den politiske dagsorden. Det er helt nødvendigt, hvis vi skal nå i mål med klimamålsætningerne. Men for at lykkes med den her opgave så skal vi sætte den enkelte danske boligejer og vores bygninger i centrum – ikke energisystemet, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomheder i installationsbranchen og metalindustrien.

NEKST skal blandt andet arbejde med en national koordinering af udrulningen af fjernvarme og andre indsatser, der hurtigst muligt skal sænke energiforbruget og prioritere vedvarende energi. Beredskabet skal også kigge på barrierer og byrder, der står i vejen for den grønne omstilling.  

- Vi glæder os til at deltage i arbejdet. Vores medlemsvirksomheder har både forudsætningerne og viljen til at bidrage meget aktivt i arbejdet i NEKST, både når det handler om boligopvarmning og udbredelsen af sol- og vindenergi på land. Danmarks energisystem skal være på forkant med erhvervslivets og borgernes forbrug, og kapaciteten i elnettet skal derfor være i orden, siger Troels Blicher Danielsen. 

Om NEKST

  • NEKST (National Energikrisestab) kommer til at bestå af en række samfundsaktører fra både brancheorganisationer, forskningsområdet og NGO’er.
  • Følgegruppen vil for eksempel blive inddraget, når nye arbejdsspor i NEKST skal igangsættes, og hvis der er behov forinput til at løse udfordringer undervejs. 
  • De første to arbejdsspor går under navnet: “Farvel til gas i danske hjem” og “Mere sol og vind på land”. 

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet 

 

Kontakter

Billeder

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye