200 millioner endelig fordelt mellem fjernvarmepuljen og afkoblingsordningen

Fjernvarmepuljen modtager 88 mio. kroner og afkoblingsordningen modtager 112 mio. kroner. Sådan fordeler de 200 mio. kroner fra Inflationshjælpsaftalen sig efter regeringen og et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om fordelingen.
- Fordelingen af de 200 mio. kroner falder på et tørt sted. De nye penge i fjernvarmepuljen vil sikre, at de ansøgninger, der blev sendt ind efter puljen løb tør for tre uger siden, kan godkendes, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.
Således er afkoblingsordningen nu på 254 mio. kroner, og fjernvarmepuljen er på 386 mio. kroner. Dansk Fjernvarme vurderer, at der potentielt kan være behov for en fjernvarmepulje på mellem 500 og 700 mio. kroner.
Fjernvarmepuljen vil løbe tør for midler igen. Fjernvarmeselskaber i hele Danmark er i gang med at projektere og udmønte kommunernes varmeplaner, hvor flere afhænger af støtte fra fjernvarmepuljen. Det er regeringen og Folketinget, der har ønsket en forceret udfasning af naturgas og tilsvarende udbygning af fjernvarmen. Derfor bør de også medvirke til at sikre, at det ikke er selskaberne og forbrugerne, der løber hele risikoen med fjernvarmeudrulningen. Det vil kunne undgås, hvis der er fuld opmærksomhed på, at puljen kan yde tilskud, siger Kim Mortensen.
Rekordmange på fjernvarme i 2022
En undersøgelse blandt Dansk Fjernvarmes medlemmer viser en kraftig stigning i fjernvarmekunder i 2022. I alt kom der cirka 58.400 nye fjernvarmekunder i 2022, og det kan bevæge sig ind i 2023, hvis rammerne og værktøjerne sikrer tempoet.
- Det er overvældende så stor en efterspørgsel fjernvarmeselskaberne har set i 2022. Der har været tempo på, og det tempo kan meget vel fortsætte i 2023, hvis der er politisk fokus på at sikre rammerne for udfasningen af naturgas. Derfor ser branchen frem til etableringen af NEKST, som vil have en afgørende rolle i at, fjernvarmen er udrullet til danskerne i 2028, som der politisk er blevet vedtaget, siger Kim Mortensen.
Kontakter
Sofie Karoline HøgedalPresserådgiver
Tlf:+45 22 53 27 44skh@danskfjernvarme.dkBilleder
Information om Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets cirka 350 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 78 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Usikkerhed om gas sår tvivl om klimafremskrivning30.4.2025 13:55:25 CEST | Pressemeddelelse
Massiv opskrivning i forudsigelse af antal husholdninger med naturgasfyr i 2030 skaber usikkerhed om indfrielse af klimamål. Samtidig skaber politisk uro om klimaaftalen yderligere risiko, mener Dansk Fjernvarme.
Interesse for CCS-pulje understreger potentialet26.3.2025 12:13:46 CET | Pressemeddelelse
16 selskaber har søgt om prækvalifikation til den milliard-store statslige CCS-pulje, og det understreger det klimamæssige potentiale bag CO2-fangst, mener Dansk Fjernvarme.
Fjernvarmen buldrer derudaf: 50.000 nye kunder19.3.2025 09:37:24 CET | Pressemeddelelse
I løbet af 2024 er næsten 50.000 boliger blevet koblet på fjernvarmen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dansk Fjernvarme glæder sig over fremgangen.
Dansk Fjernvarme: Lovende fjernvarme-takter i nyt EU-udspil26.2.2025 12:08:54 CET | Pressemeddelelse
Det er positivt, at EU som en del af et nyt udspil skal have en ny strategi for varme og køling. Den vil nemlig bane vej for, at fjernvarme kan hjælpe Europa væk fra russisk gas, mener Dansk Fjernvarme.
Fjernvarmen holder hånden under naturgasudfasningen11.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Tallene taler deres tydelige sprog. Det er fjernvarmen, som skrotter naturgasfyrene i Danmark, og det er fjernvarmen, der holder hånden under en stabil udfasning af naturgassen i private boliger. Det viser en status fra Evida, som har opgjort tal for naturgasudfasning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum