SOS International

Sådan undgår du en flad fornemmelse på årets første campingtur

Del
Når landets campister triller campingvognene frem fra vinterhiet, skal de især være opmærksomme på én ting, hvis de vil undgå at få brug for vejhjælp på årets første tur.
Foto: SOS Dansk Autohjælp
Foto: SOS Dansk Autohjælp

Påsken er for mange en markør på, at campingsæsonen begynder. Det betyder, at det er tid til klargøring af campingvognene, som skal rengøres, luftes ud og tjekkes. Og der er særligt én ting, man skal kigge grundigt efter, fortæller Jeppe Damgaard, der er teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp:

- De fleste har haft deres campingvogn overdækket eller stående indendørs hen over vinteren. Nu står campingsæsonen for døren, og vi anbefaler, at man klargør og tjekker sin campingvogn og i særdeleshed dækkene, da flade eller møre dæk hurtigt kan give anledning til at ringe efter os, siger Jeppe Damgaard.

Han understreger, at dækkene er noget af det første, man bør tjekke på sin campingvogn.

- Vi anbefaler, at dækmønsteret er minimum 3 mm, men lovmæssigt kræves kun minimum 1,6 mm. Udover dækmønsteret skal du også sikre dig, at dine dæk har det rigtige dæktryk. Det anbefalede dæktryk er det max.-tryk, som dækproducenten foreskriver. Er dækmønster og dæktryk ikke i orden kan konsekvensen blive flade og ødelagte dæk, siger Jeppe Damgaard.

Gå vognen igennem for skader og funktioner

Hvis dækkene består et tjek, skal vognen have en grundig gennemgang for buler, ridser og andre synlige skader, ligesom de skjulte dele også skal tjekkes. Det gælder særligt vognens funktioner fra vandsystem til strøm og gas.

- Det er vigtigt, at man tjekker vognen for skader, den kan have pådraget sig gennem vinteren, samt om de væsentlige funktioner virker. Vi anbefaler især, at man ser efter om glassene på lygterne er hele, om stikkene er i orden, og om lys og lygter virker, som de skal. Derudover er det vigtigt, at man tjekker støttebenet, da det jævnligt skal smøres og vedligeholdes for at fungere optimalt, siger Jeppe Damgaard.

Elbil og campingvogn – det skal du huske

SOS Dansk Autohjælp gør opmærksom på et relativt nyt punkt på tjeklisten til klargøringen:

I løbet af 2022 blev der registreret 49.200 nye og importerede elbiler på de danske veje[1]. Det er en stigning på 37 procent sammenlignet med 2021, og hvis man er blandt de mange nybagte elbilsejere, der spænder campingvognen bag elbilen, så er der god grund til at være ekstra opmærksom på, om man har det rigtige kørekort.

- Elbiler er ofte tungere på grund af batteriet, og jo større elbil desto tungere. Derfor anbefaler vi, at man har helt styr på, hvor meget totalvægten er, når campingvognen er tilkoblet elbilen. Overstiger summen af bilens tilladte totalvægt og campingvognens tilladte totalvægt 3.500 kg, så er det normale kørekort ikke længere nok, og man skal i stedet have et B+ eller BE-kørekort, siger Jeppe Damgaard.

Han forklarer videre, at man udover at have styr på totalvægten af elbil og campingvogn også skal være opmærksom på batteriets rækkevidde med en campingvogn tilkoblet. Uden campingvogn kan man typisk køre et mellem 300 og 500 km på en fuld opladning. Men med en campingvogn på trækkrogen, bliver rækkevidden reduceret, så forårsturen til fx Sverige eller Tyskland kræver ekstra planlægning.

Tjekliste – sådan bliver du campingklar:

  • Tjek dit vejhjælpsabonnement, inden du kører hjemmefra
  • Tjek dækkenes alder, dækmønster og dæktryk
  • Husk reservehjul – så er du hurtigt videre, hvis uheldet er ude
  • Afprøv alle lys og lygter hjemme i indkørslen og få defekte pærer skiftet
  • Husk advarselstrekant, sikkerhedsvest og trækkrog

[1] https://www.dst.dk/da/Statistik/nyheder-analyser-publ/nyt/NytHtml?cid=40083

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Foto: SOS Dansk Autohjælp
Foto: SOS Dansk Autohjælp
Download

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye