Syddansk Universitet

Professor og forskningsleder Søren Thorgaard Skou fra Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet og Slagelse Sygehus, er blevet tildelt Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning

Del
Legatet består dels af en personlig hæderspris som belønning for en fremragende indsats som forsker, og dels af støtte til fremtidig forskning inden for artrose.

- Legatet skal gå til yderligere forskning inden for træning som forebyggelse og behandling med henblik på at forbedre livet for de mange mennesker i Danmark og på verdensplan, der lider af kronisk sygdom, fortæller Søren Thorgaard Skou.

- Jeg er enormt stolt over at modtage Dannin-legatet og ser det som en stor anerkendelse af den forskning, jeg har lavet med en lang række gode og dygtige kollegaer i de sidste mange år.

Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning blev stiftet i 1978 på baggrund af kapital, som Leo Dannin efterlod sig ved sin død i 1971. Midlerne tildeles forskning i lægevidenskab og tandlægevidenskab samt naturvidenskab og teknik.

Søren Thorgaard Skou overrækkes Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning ved et arrangement på SDU Campus Odense den 24. marts 2023. Legatet er på 300.000 kr. øremærket forskning og 50.000 kr. som en personlig hæderspris.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

SDU-forskere er hovedforfattere på ny FN-klimarapport om byer: »Danmark burde gå forrest«6.6.2024 09:00:35 CEST | Pressemeddelelse

Professor Nicola Tollin og hans kollegaer fra UNESCO Chair on Urban Resilience (SDU.Resilience) fra Det Tekniske Fakultet på SDU har sammen med FN offentliggjort en ny rapport om byer i den internationale klimapolitik. Rapporten viser, at mange lande stadigvæk ikke har skrevet byerne ind i deres klimaplaner under Paris-aftalen (NDC'erne) – heller Danmark på trods af alle de klimaindsatser, der i øjeblikket finder sted i danske byer. Ifølge forfatterne udgør byerne et uudnyttet potentiale for klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye