Vejdirektoratet

Vejdirektoratets vintertjeneste udbyder 33 ruter til maj

Del
Til maj udbyder Vejdirektoratet snerydning og glatførebekæmpelse på 33 ruter. Ambitionen er at øge konkurrencen på markedet, og derfor giver de nye aftaler mere fleksible vilkår for leverandørerne.

Når vintervejret sætter ind, er det vigtigt at have det rigtige beredskab klar til snerydning og glatførebekæmpelse, så alle kan komme på job, i skole og levere varer.

Til maj udbyder Vejdirektoratet i alt 33 ruter til vognmænd, landmænd og maskinstationer, som har forudsætningerne for at løse opgaven, og i år har der været ekstra fokus på at tilpasse vilkårene til et marked i udvikling. Blandt andet vil fem af ruterne denne gang kunne betjenes med traktorer.

Afdelingsleder Tania Udengaard Sørensen, Vejdirektoratets vintertjeneste, siger:
“Vores glatførebekæmpelse er en samfundskritisk opgave på niveau med andre dele af beredskabet. Glatte og snedækkede veje vil for rigtig mange mennesker betyde store problemer i dagligdagen, og derfor er vi afhængige af, at nogen er i stand til at udføre den opgave.”

Der blev i 2022 indgået kontrakter på 81 ruter. Af dem har Vejdirektoratet nu har valgt at opsige 33. Kontrakterne blev indgået efter flere udbudsrunder i 2022. På grund af den manglende interesse var det svært at finde leverandører til en række af ruterne, og derfor har det været dyrt at indgå de pågældende kontrakter. En merudgift, som ikke er dækket af den nuværende bevilling til opgaven, da det samlet set er blevet markant dyrere sammenlignet med det tidligere udbud.

Afdelingsleder Tania Udengaard Sørensen, Vejdirektoratet, siger:
“Vi har haft en god og konstruktiv dialog med branchen om denne opgave, men faktum er, at når få eller ingen byder på en opgave, så stiger prisen. Det er en vanskelig forhandlingssituation at stå i, og det forsøger vi nu at gøre noget ved."

Derfor har Vejdirektoratet haft fokus på at skabe mere fleksible rammer, så et bredere felt af leverandører har mulighed for at byde på opgaven, her iblandt landmænd og maskinstationer. Eksempelvis bliver kontrakterne delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører får mulighed for at løse opgaven. Derudover er det fremover muligt at have arbejdssprog på både dansk og engelsk, og beredskabsperioden er blevet justeret.

Afdelingsleder Tania Udengaard Sørensen, Vejdirektoratet, siger:
“Vores håb er, at der kommer flere bud ind på ruterne. I sidste ende handler det om at kunne løse opgaverne med de midler, som vi har til rådighed, og derfor ser vi gerne mere konkurrence på området. Det er en krævende opgave, som er utrolig vigtig at få løst, og vi er optimistiske i forhold til det kommende udbud.”

Ruterne udbydes i starten af maj med frist i juni.

Ændrede vilkår

  • Åbner for mindre leverandører
  • Trailermontering
  • Øget responstid
  • Kortere beredskabsperiode
  • Fast beredskabshonorar
  • Fem af ruterne vil kunne køres af traktor

Læs mere om Vejdirektoratets vintertjeneste

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I starten af juni får Sallingsundbroen udført et generaleftersyn29.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sallingsundbroen, som er en del af rute 26 og forbinder Mors med Salling, har de seneste år gennemgået et større renoveringsarbejde med blandt andet ny belægning på broen. Bortset fra mindre opfølgende arbejder, særligt ved dilatationsfugerne, er det arbejde afsluttet. Nu er det tid til et rutinemæssigt eftersyn af de resterende bygværksdele på broen. Et generaleftersyn af broer og tunneler gennemfører Vejdirektoratet hvert 5. eller 6. år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye