Det Kongelige Teater

Børnenes teaterlegeplads er klar til ny turné

Del
Det Kongelige Teaters populære børneunivers ’Frede Stærs Postyrium på hjul’ drager igen ud i landet. Se hvilke byer, vi besøger her.
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther

Nysgerrige børn kan igen prøve kræfter med teatertrylleriets verden, når Det Kongelige Teaters rullende børneunivers, Frede Stærs Postyrium på hjul, triller rundt i landet og løfter scenetæppet for alt det forunderlige og sjove, som teatret kan.

Det er som at vikle sig ind i et eventyr, når børnene får lov at lege teater med alverdens skøre rekvisitter, vilde kostumer, flotte instrumenter og deres helt egen fantasi. I Frede Stærs Postyrium på hjul er der plads til drømmene – både de store og de små. Og ungerne kan optræde med dem på en rigtig scene.

Som noget nyt kan man også møde Frede Stær og hans teaterfuglevenner, der tager de mindste teatergængere i hånden i deres møde med Det Kongelige Teater. Frede Stær er kongelig altfuglimand og højt-humør-leverandør, og han står klar til at vise sit elskede teater frem og al den magi og glimmer, man ikke kan undgå at få i hovedet.

Turnéplan for 2023

København: 17. april – 22. april

Frederikshavn: 25. april – 29. april

Aalborg: 2. maj – 6. maj

Holstebro: 9. maj – 13. maj

Esbjerg: 16. maj – 20. maj

Kolding: 24. maj – 28. maj

Middelfart: 31. maj – 3. juni

Herning: 6. juni – 10. juni

Skive: 12. juni – 16. juni

Viborg: 18. juni – 21. juni

Aarhus: 25. august - 3. sept.

Randers: 6. sept. - 11. sept.

Rønne: 15. sept. - 19. sept.

Nexø: 21. sept. - 23. sept.

Høje Taastrup: 27. sept. – 30. sept.

Frederikssund: 3. okt. – 7.okt.

”Sidste års Postyrium-turné var en kæmpe succes, hvor vi sammen med en masse glade børn, og dygtige lokale kulturaktører, boltrede os i festlige og sjove oplevelser på vores mobile teaterlegeplads, der er blevet taget overvældende godt imod landet over. Nu glæder vi os til at rulle ud på nye teatereventyr, så mange flere børn kan begive sig ind i scenekunstens verden gennem præcis den leg, de vælger.” Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.  

Frede Stærs Postyrium på hjul er gratis og henvender sig til børn i alderen 4-12 år, deres forældre, skolelærere og pædagoger. Turnéen kunne første gang opleves i efteråret 2021 i udvalgte byer. Siden september 2021 og frem til september 2022 har 29.645 besøgende lagt vejen forbi teaterlegepladsen. 20.645 af dem var i 2022.
Frede Stærs Postyrium på hjul er en del af Det Kongelige Teaters børnestrategi, som fokuserer på, at teatret over de kommende år vil udvikle mere indhold til børn og unge.

Få mere information om Frede Stærs Postyrium på hjul HER

Kontakter

Billeder

Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Download
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Download
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Download
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Download
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Download
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Sæson 21/22. Foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye