Region Hovedstaden

Dorthe Crüger stopper som koncerndirektør

Del
Efter tre år som topleder i Region Hovedstaden ønsker den lægefaglige koncerndirektør at komme tættere på den direkte ledelse i sundhedsvæsenet

Med udgangen af juli takker lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger af som den ene tredjedel af koncerndirektionen i Region Hovedstaden.

Regionsdirektør Jens Gordon Clausen, der sammen med koncerndirektør Anne Skriver udgør resten af koncernledelsen, er taknemmelig for den store både menneskelige og lægefaglige erfaring, som Dorthe Crüger har bidraget med.

”Dorthe har gjort en kæmpe indsats og hjulpet os godt gennem corona, men også i udviklingen af vores sundhedsvæsen. Hendes hjerte brænder for patienten, og den stemme er vigtig at have med i rummet, når vi drøfter udfordringerne på vores hospitaler. Det kommer vi til at savne, men også personligt vil jeg savne Dorthe som en klog og erfaren kollega med et skarpt øje for betydning af god ledelse og ledere,” siger Jens Gordon Clausen.

Den 58-årige Dorthe Crüger har ikke tænkt at sende sig selv på tidlig pension. Hun vil fortsat gerne bidrage til det danske sundhedsvæsen.

”Lige nu ved jeg ikke, hvad det næste kapitel skal handle om, men jeg synes, at det er et godt tidspunkt at vende skråen og tage arbejdslivet op til revision. Jeg skal fortsat arbejde med patienttilfredshed, og hvordan vi kan øge trivslen for medarbejdere og ledere. Vi skal udvikle det danske sundhedsvæsen med større fokus på compassion – eller medmenneskelig ledelse,” siger Dorthe Crüger.

Hun er meget glad for sine tre år i Region Hovedstaden.

”Det har været vidunderligt at være en del af den her region. Vi har sindssygt mange dygtige medarbejdere, og regionen har et kæmpe potentiale. Personligt kan jeg bare mærke, at jeg skal tættere på det sundhedsfaglige og ikke have så meget administration. Det er simpelthen bare ikke der, jeg er bedst,” siger Dorthe Crüger.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj har modtaget Dorthe Crügers kommende afgang med stor beklagelse, men har også respekt for, at hun efter tre meget hektiske år ønsker at skifte spor.

”Jeg er ked af, at Dorthe stopper og vil savne hendes ordentlighed, lægefaglighed og erfaringer fra selv at have arbejdet i hospitalsdriften. Vi står ofte med ret komplicerede problemstillinger, og hun har været rigtig god til at sætte tingene i perspektiv, så vi politikere har kunnet træffe gode beslutninger,” siger Lars Gaardhøj.

Stillingen som lægefaglig koncerndirektør opslås ledig snarest.

 

Dorthe Gylling Crüger

 • Født: 27.10.1964
 • Civilstand: Gift, 4 børn
 • Bosiddende i Søvang ved Dragør

CV - Beskæftigelse:

 • 2020 – 2023 Lægefaglig koncerndirektør Region Hovedstaden
 • 2019 - 2020 Ambassadør for offentlig ledelse - udpeget af Regeringen, Danske Regioner og KL som ambassadør for offentlig ledelse mhp. at inspirere til og holde gang i debatten om god offentlig ledelse og udbredelse af Ledelseskommissionens anbefalinger samt forestå ledelsesugen i uge 44 2019.
 • 2019 - 2020 Sabbatår -  Friår dog med enkelte foredrag og ledelsesmæssige og sundhedsfaglige rådgivningsopgaver for hospitaler/regioner i samarbejde med forskellige konsulentfirmaer.
 • 2015 - 2018 Adm. sygehusdirektør - Sygehus Lillebælt (Vejle Sygehus, Kolding Sygehus, Middelfart Sygehus) 
 • 2010-2015 Lægelig direktør i Sygehus Lillebælt 
 • 2009 – 2010 Cheflæge, Regionshospitalet i Horsens
 • 2006 – 2009 Specialechef og ledende overlæge, Klinisk Genetisk Afd., Sygehus Lillebælt og forskningslektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
 • 2005 – 2006 Overlæge med særligt ansvar for cancergenetik, Klinisk genetisk afd., Vejle Sygehus.
 • 2003 – 2005 Specialeansvarlig overlæge i cancergenetik, Clinical Genetics Unit, Birmingham Women’s Hospital, UK og Honoury Senior Lecturer, Medical Faculty, Division of Reproductive and Child Health, University of Birmingham
 • 2001 – 2003 Afdelingslæge i klinisk genetik på henholdsvis Århus Universitetshospital og Vejle Sygehus.
 • 1992 – 1994 og 1997 - 2001 Turnus og speciallæge uddannelse.
 • 1994 – 1997 Ph.d.stud., Vejle Amt og Århus Universitet.
 • 1986 Shippingelev, A P Møller Mærsk

CV - Øvrige relevante bestyrelsesposter, tillidshverv og udnævnelser:

 • 2018 – 2020 Medlem af Nordea Fondens bestyrelse Uddeling af ca. 500 millioner kr. årligt til almenyttige og velgørende formål indenfor sundhed, motion, natur og kultur.
 • 2017 - 2018 Medlem af Regeringens ledelseskommission
 • 2015 - 2018 Formand for Kræftens Bekæmpelse
 • 2015 - 2019 Forretningsudvalgsmedlem i Danske Patienter
 • 2015 Udpeget som årets leder af Ledernes organisation

Yderligere info – via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden udvider tidlig støtte til børnefamilier ramt af alvorlig sygdom21.5.2024 06:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget besluttede i efteråret, at børn og unge som pårørende skal have bedre støtte, fordi de i dag ofte glemmes, når en forælder eller søskende indlægges med en livstruende eller alvorlig kronisk sygdom. Her er Region Hovedstaden helt i front efter et fireårigt vellykket pilotprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Det Nationale Sorgcenter, som nu udvides og gøres permanent.

Hver tredje i verden dør af åreforkalkning – nyt stort projekt skal udvikle bedre veje til forebyggelse16.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Globalt set er hjertekarsygdomme på grund af åreforkalkning den hyppigste årsag til dødsfald. Et nyt dansk-spansk forskningssamarbejde skal udvikle metoder til at opdage åreforkalkning langt tidligere og særligt hos yngre – for at muliggøre tidlig forebyggelse. Novo Nordisk Fonden har netop bevilget 174 millioner kroner til de første 2,5 år af projektet – REACT – ud af projektets samlede planlagte varighed på 8 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye