Lidl Danmark

Lidls elevhold har ansvaret for kædens butik i Grenaa: “Jeg er blevet bekræftet i, at jeg gerne vil være butikschef en dag”

Del
I denne uge har 18 butikselever fra Lidl drevet dagligvarekædens butik på Østerbrogade 43 i Grenaa helt alene. Det sker som et led i deres butikselevuddannelse, hvor de får mulighed for at afprøve deres færdigheder i praksis og i samarbejde drive en butik selvstændigt. Spørger man Lidls HR-direktør, er tilliden vigtig for elevernes udvikling og tro på egne evner.
Lidls elevhold har været i hopla hele ugen, hvor de har haft ansvaret for kædens butik i Grenaa.
Lidls elevhold har været i hopla hele ugen, hvor de har haft ansvaret for kædens butik i Grenaa.

Fra den 14.-18. marts har kunderne Lidl i Grenaa mødanden års eleverne fra Lidl, som hele ugen selv har driftet butikken. Eleverne har blandt andet stået for vagtplan, små aktiviteter i løbet af ugen og specialtilbud i butikkenEleverne er ved at færdiggøre deres uddannelse, og det at drive en butik alene er en vigtig del af deres 2-årige elevuddannelseEn af eleverne er 23-årige Louise Rasmussen: 

Det har været vildt sjovt at prøve at være butikschef, selvom det den første dag også var ret hektisk. Alle skulle lige finde deres roller og bevare overblikket over opgaverne,” fortæller Louise Rasmussen, der til daglig er elev i en af Lidls butikker i Vejle. 

Hun søgte ind på Lidls butikselevuddannelse, fordi det tiltaler hende at kombinere skolen med en praktisk hverdag i butikken, hvor man hurtigt kan prøve det af, som man lærer på skolebænken.  

En af de ting, som Louise i denne uge har erfaret, er, at det kræver et stærkt samarbejde at drive en butik. Heldigvis kender elevholdet hinanden særdeles godt, da de under skoleopholdene bor sammen på skolen i Grenaa og fungerer som vigtige sparringspartnere for hinanden i forløbet.  

Når man styrer en butik, finder man ud af, hvor vigtigt et stærkt og godt samarbejde er. Her er ingen vigtigere end andre. Det har været en fed oplevelse at lykkedes sammen, og det giver da selvtillid og blod på tanden. Jeg er i hvert fald blevet bekræftet i, at jeg gerne vil være butikschef en dag,” fortæller Louise Rasmussen.  

Det er vigtigt at turde give ansvaret fra sig 

Siden 2011 har dagligvarekæden Lidl uddannet butikselever fra hele Danmark, hvor otte skoleophold i Grenaa kombineres med teoretisk viden, som kan omsættes direkte til praksis ude i butikkerne. Hos Lidl er man ikke i tvivl om, at det er vigtigt at turde give ansvaret fra sig. 

”I Lidl tror vi på, at eleverne vokser ved at blive vist tillid til at prøve – og det er i den grad dét, eleverne beviser i denne uge. Det er vigtigt for os at være med til at udvikle og investere i fremtidens talenter, og det er det, vi gør med vores butikselevuddannelse. Vi oplever, at mange vælger at vokse hos os og benytte sig af de karrieremuligheder, vi har i Lidl,” siger HR-direktør i Lidl, Hauke Daene.    

Lidl har store fremtidsplaner i Danmark og har for nyligt meldt ud, at dagligvarekæden i løbet af få år vil åbne over 60 nye butikker i Danmark. Butikker, der i fremtiden skal besættes med dygtigt personale.  

”I vores branche er der altid behov for dygtige medarbejdere. Derfor ser vi det også som vores pligt at være med til at uddanne fremtidens medarbejdere, der på sigt forhåbentlig vil overtage roret i vores mange butikker,” fortæller Hauke Daene. 

Når Louise Rasmussen snart afslutter sin butikselevuddannelse, har hun da også en helt klar retning for hendes videre karriere i Lidl 

Lige nu er planen, at jeg skal være salgsleder, når jeg afslutter butikselevuddannelsen. Herefter vil jeg gerne uddanne mig som souschef, og senere er mit mål at blive butikschef. Jeg ser i hvert fald en fremtid i Lidl, da sammenholdet her er helt unikt – ikke kun i de enkelte butikker, men også på tværs af dem.” 

Kort om Lidls elevuddannelse: 

  • Lidl har uddannet elever siden 2011.
  • Rekruttering af dette års elever er allerede i gangog stadig åben for ansøgninger.
  • Uddannelsen varer to år, består af otte skoleophold af hver en uges varighed og eleverne får løn under uddannelsen.
  • En Lidl-elev tjener cirka 1.000 kroner mere om måneden før skat end overenskomsten tilsiger.
  • Der afholdes, ud over de obligatoriske skoleophold, otte elevdage i løbet af elevernes 2-årige uddannelse. Fokus er på elevernes faglige – og personlige kompetencer. 

Læs mere om elevuddannelsen og hvordan man søger om optagelse karriere.lidl.dk/elev 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Lidls elevhold har været i hopla hele ugen, hvor de har haft ansvaret for kædens butik i Grenaa.
Lidls elevhold har været i hopla hele ugen, hvor de har haft ansvaret for kædens butik i Grenaa.
Download
Louise Rasmussen er til daglig elev i en af Lidls butikker i Vejle, og hun har fået ekstra selvtillid og mere blod på tanden efter ugen i Grenaa.
Louise Rasmussen er til daglig elev i en af Lidls butikker i Vejle, og hun har fået ekstra selvtillid og mere blod på tanden efter ugen i Grenaa.
Download
HR-direktør i Lidl, Hauke Daene, var forbi og besøge elevholdet for at høre, hvordan de havde det.
HR-direktør i Lidl, Hauke Daene, var forbi og besøge elevholdet for at høre, hvordan de havde det.
Download
Lidls elevuddannelses varer to år og består af otte skoleophold.
Lidls elevuddannelses varer to år og består af otte skoleophold.
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Carl Blochs Gade 89
8000 Aarhus C

7635 0000http://www.lidl.dk

I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som ansvarlig dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem et tillidsfuldt samarbejde med vores partnere garanterer vi et velgennemtænkt vareudbud til den bedste pris.Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 151 danske butikker.Vi arbejder hver dag som aktiv samfundsaktør på at skabe målbar værdi, der rækker ud over Lidls egen forretning. 

Du er altid velkommen til at skrive til os på presse@lidl.dk.

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Lidl Danmark er ny hovedpartner på Madens Folkemøde22.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Når Madens Folkemøde slår dørene op 31. maj - 1. juni 2024, er det med en ny hovedpartner ved bordet. Lidl Danmark og Madens Folkemøde har indgået et partnerskab, som blandt andet betyder, at der i 2024 er særligt fokus på relationen mellem sundhed og mad, at Lidl Danmark bakker op om Ungdommens Madmøde, og at Madens Folkemøde får besøg af Lidl Danmarks danske producenter fra En Bid af Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye