VIA University College

397 ansøgninger til VIAs uddannelser i Randers

Del
VIAs uddannelser i Randers har i år modtaget 397 kvote 2-ansøgninger. Sidste år var tallet 463. Det er en nedgang på 14 procent. Fra næste sommer udbydes også uddannelsen til bygningskonstruktør på Campus Randers.
Pressefoto. VIA University College, Campus Randers
Pressefoto. VIA University College, Campus Randers

I går, onsdag den 15. marts, klokken 12.00 var deadline for at søge videregående uddannelse i kvote 2.

Det gælder også i Randers, hvor VIAs uddannelser til pædagog, psykomotorisk terapeut, professionsbachelor i skat og sygeplejerske tilsammen har modtaget 397 ansøgninger i kvote 2 mod 463 sidste år. Det svarer til 14 procent færre ansøgninger.

Nedgangen er dog mindre, når man kigger på 1. prioritetsansøgninger. I år har 183 valgt at sætte Randers allerøverst på deres ønskeliste. Sidste år var det tal 203. En nedgang på 10 procent.

VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa har modtaget 30 ansøgninger mod 39 sidste år. Det er en nedgang på 23 procent. 18 har søgt uddannelsen som deres førsteprioritet. Det tilsvarende tal var 17 sidste år.

Flere ansøgninger på vej gennem kvote 1

Uddannelserne har dog et håb om stadig at få fyldt deres studiepladser op. Der er nemlig loft over antallet af studiepladser, som er dimensionerede fra politisk hold. Og uddannelserne kender først det endelige søgebillede, når ansøgningerne gennem kvote 1 modtages til sommer.

VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers optager dog udelukkende i kvote 2 via motiveret ansøgning og optagelsessamtaler.

I år har psykomotorikuddannelsen modtaget 103 ansøgninger mod 98 sidste år. Det er en stigning på 5 procent. 64 har valgt uddannelsen som førsteprioritet mod 61 sidste år, hvilket også svarer til en stigning på 5 procent.

Nye uddannelser på Campus Randers
 
”For at styrke søgningen til skatteuddannelsen, der åbnede på Campus Randers i 2021, har VIA fra i år gjort det muligt også at uddanne sig online til professionsbachelor i skat. Det betyder altså, at ansøgerne kan vælge, om de vil tage skatteuddannelsen på den traditionelle måde med fysisk tilstedeværelse ved undervisning og gruppearbejde, eller om de ønsker at gennemføre hovedparten af uddannelsen online hjemmefra,” forklarer VIAs prorektor Gitte Sommer Harrits.

I år har skatteuddannelsen i Randers modtaget i alt 19 ansøgninger, fordelt på 10 ansøgninger til fremmøde på campus og 9 ansøgninger til onlineuddannelsen.

Endnu et nyt tiltag er, at VIA i Randers slår dørene op til en bygningskonstruktøruddannelse fra august 2024 – som supplement til VIAs udbud af bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus, Horsens og Holstebro.

Bygningskonstruktøruddannelsen i Randers får plads til at optage 80 studerende årligt og vil dermed styrke Randers som studieby.

Læs til bygningskonstruktør i Randers

”Byggebranchen efterspørger flere udbudssteder for bygningskonstruktøruddannelsen, og ligeledes er der politisk ønske om flere uddannelser uden for landets fire største byer. Begge dele kan vi fra VIAs side imødekomme med det nye udbud i Randers af bygningskonstruktøruddannelsen,” pointerer Gitte Sommer Harrits.

Behovet for et fjerde udbudssted i Region Midtjylland for bygningskonstruktøruddannelsen hænger desuden sammen med, at VIA har skullet reducere antallet af engelsksprogede studiepladser til bygningskonstruktør markant som følge af politiske nedskæringer. En andel af de studerende på den engelsksprogede bygningskonstruktøruddannelse har altid været danskere.

Forventningen er på den baggrund, at der kan blive fyldt op på endnu et dansk udbud af bygningskonstruktøruddannelsen, som altså bliver lagt i Randers.

I de kommende dage bliver de indkomne kvote 2-ansøgninger behandlet i VIAs optagelsescenter. Der er ansøgningsfrist for kvote 1-ansøgninger den 5. juli. Alle ansøgere får besked den 28. juli, om de er optaget på en søgt videregående uddannelse eller ej.

 

Faktaboks 1:

Sådan er søgningen til VIA i Randers

Samlet for alle VIAs uddannelser i Randers:


Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2023: 397 ansøgninger

2022: 463 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2023: 183 ansøgninger

2022: 203 ansøgninger

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2023: 134 ansøgninger

2022: 165 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2023: 40 ansøgninger

2022: 44 ansøgninger

 

VIA Pædagoguddannelsen i Randers:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2023: 141 ansøgninger

2022: 184 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2023: 74 ansøgninger

2022: 89 ansøgninger

VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers:

Optager kun i kvote 2. Ansøgninger i alt:

2023: 103 ansøgninger

2022:   98 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2023: 64 ansøgninger

2022: 61 ansøgninger

 

VIA Professionsbachelor i skat i Randers:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2023: 10 ansøgninger

2022: 16 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2023: 2 ansøgninger

2022: 9 ansøgninger

VIA Professionsbachelor i skat online (nyt tilbud i 2023):

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2023: 9 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2023: 3 ansøgninger

Læs mere på via.dk

 

 

Faktaboks2:
Hvad er kvote 2?

 • I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra fx jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgeren bliver optaget.
 • Ansøgningsfrist i kvote 2 er den 15. marts kl. 12.00.
 • Ansøgningsfrist i kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.
 • I kvote 1 bliver ansøgningen udelukkende vurderet på baggrund af karaktergennemsnittet fra ansøgerens gymnasiale uddannelse.
 • Både kvote 2- og kvote 1-ansøgere får den 28. juli 2023 besked på, om de er blevet optaget på en af de uddannelser, de har søgt.

Læs mere på via.dk/optagelse

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger og interview er det i dag nedenstående to uddannelsesdekaner hos VIA University College, der er til rådighed:
Uddannelsesdekan Susanne Tellerup. Mobiltelefon: 87 55 35 50. E-mail: sute@via.dk
Uddannelsesdekan Helle Kruuse-Andersen. Mobiltelefon: 87 55 23 47. E-mail:hkru@via.dk
Øvrig kontakt: Lone Vestergaard Andersen, journalist i VIA. Mobiltelefon: 87 55 29 68. E-mail: lva@via.dk
Se skemaer med tal for årets kvote 2-søgning til VIAs uddannelser her: https://www.via.dk/om-via/presse/kvote-2
Læs mere om VIA her: www.via.dk
Læs her om de 18 forslag fra professionshøjskolerne med fokus på at løse rekrutteringsudfordringer:
https://xn--danskeprofessionshjskoler-xtc.dk/wp-content/uploads/2022/11/Danske-Professionshoejskoler-Rekrutteringsudspil_181122.pdf

Billeder

Pressefoto. VIA University College, Campus Randers
Pressefoto. VIA University College, Campus Randers
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College

 • VIA er tre gange kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab.
 • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerede og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.
 • VIA uddanner blandt meget andet til sygeplejerske, lærer, pædagog, socialrådgiver, ingeniør, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.
 • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
 • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
 • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling i form af bl.a. kurser og diplomuddannelser til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
 • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye