Danmarks Idrætsforbund

Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 30.000 børn

Del
4 x danmarksmester og europamester i bowling, Megan Gales Dicay fra Odense, er udvalgt som ambassadør for Skole OL 2023 sammen med seks andre dygtige sportsudøvere i hele landet.
4 x danmarksmester og europamester i 2017 i bowling, Megan Gales Dicay, har sin gang i Odense, hvor hun studerer Idræt og Sundhed med psykologi som sidefag. Hun er for anden gang ambassadør for Skole OL sammen med seks andre ambassadører.
Foto: Nicklas Berg Hovesen
4 x danmarksmester og europamester i 2017 i bowling, Megan Gales Dicay, har sin gang i Odense, hvor hun studerer Idræt og Sundhed med psykologi som sidefag. Hun er for anden gang ambassadør for Skole OL sammen med seks andre ambassadører. Foto: Nicklas Berg Hovesen

Hvad har en europamester i bowling, en landsholdsspiller i cricket og en bronzevinder i VM i Sprint Stafet tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.

Skole OL-ambassadørerne er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever og bakker hvert år børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store finale den 13.-16. juni 2023.

”Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Det er dygtige sportsudøvere, som viser børnene, at man kan, hvad man vil, hvis man gør sig umage og tør drømme. Og børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane.


Danmarksmester 4 gange – og ambassadør for 2. gang

Blandt ambassadørerne er blandt andre en genganger fra sidste års Skole OL – 4 x danmarksmester og europamester i bowling i 2017 – 22-årige Megan Gales Dicay, som er født og opvokset på Amager, men som i dag bor i Odense, hvor hun studerer.

”Jeg sagde ja til at være ambassadør for Skole OL igen, fordi det gør mig glad at få muligheden for at gøre en forskel. Sidste år gav det mig lidt et spark indeni, da jeg var ude til mit første Skole OL-lokalstævne i bowling og se børnenes spænding ved at prøve noget nyt,” siger Megan Gales Dicay, som selv er kommet i bowlinghaller siden hun var ganske lille, da hendes far spillede det. Som 9-årig begyndte hun selv til bowling, og så blev hun fanget af det.

”Fællesskabet til bowling er helt fantastisk. Og bowling er noget, som alle kan være med til – børn, unge, voksne og ældre,” siger Megan Gales Dicay, som glæder sig til at vise endnu flere børn sin sport til Skole OL-lokalstævnet i Svendborg den 14. marts.


Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever

Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni. I år kan eleverne til Skole OL prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.


Faktaboks: Kort om Skole OL-ambassadørerne

Syv ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport, har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadører. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren. Se alle ambassadørerne her:

  • Atletik: Caroline Bonde Holm – bl.a. 19 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022
  • Triatlon: Gustav Røn Buskov – bl.a. guld i ungdoms DM 2021 og sølv til NM 2022
  • Bowling: Megan Gales Dicay – bl.a. 4 x danmarksmester og europamester til EM 2017
  • Bueskydning: Nellie Emanuelsen – bl.a. guld til ungdoms DM 2023
  • Dans: Errol Williamson – bl.a. 9 x danmarksmester og nr. 5 til VM 2022
    Orienteringsløb: Jakob Ekhard Edsen – bl.a. 6 x danmarksmester og bronze til VM Sprint Stafet 2018
  • Cricket: Isa Ansar – bl.a. spiller for ungdomslandsholdet, årets ungdomsspiller i KB 2021

Skolerne kan stadig nå at tilmelde sig Skole OL på www.skoleol.dk

 Kontaktinformation

  • Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02
  • Anja Ravn Heerwagen, kommunikationsansvarlig for Skole OL, tlf. 21 94 27 98

Nøgleord

Billeder

4 x danmarksmester og europamester i 2017 i bowling, Megan Gales Dicay, har sin gang i Odense, hvor hun studerer Idræt og Sundhed med psykologi som sidefag. Hun er for anden gang ambassadør for Skole OL sammen med seks andre ambassadører.
Foto: Nicklas Berg Hovesen
4 x danmarksmester og europamester i 2017 i bowling, Megan Gales Dicay, har sin gang i Odense, hvor hun studerer Idræt og Sundhed med psykologi som sidefag. Hun er for anden gang ambassadør for Skole OL sammen med seks andre ambassadører. Foto: Nicklas Berg Hovesen
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye