Aalborg Universitet

Flere søger ind på Aalborg Universitets it-specialistuddannelser

Del
På visse it-uddannelser som eksempelvis datalogi, medialogi og software tyder de foreløbige ansøgertal på en rekord. Det er godt nyt for danske virksomheder, der mangler it-specialister. I alt har Aalborg Universitet (AAU) i år modtaget godt 7.400 ansøgninger via kvote 2.
Foto: William Brændstrup
Foto: William Brændstrup

Et antal af Aalborg Universitets it-uddannelser får i år rekordstor søgning i kvote 2. Blandt andet uddannelser som datalogi, software og medialogi oplever i år stigende interesse fra de uddannelsessøgende, ikke mindst på universitetets campus i København. Det viser foreløbige tal fra Aalborg Universitet (AAU).

- Vi er naturligvis glade for stigningen i kvote 2-ansøgere til nogle af vores it-uddannelser. Vi ved jo, at virksomhederne i høj grad mangler højtuddannede it-specialister, så det er meget positivt, at flere unge ønsker at starte deres it-karrierevej på disse uddannelser på Aalborg Universitet, siger prorektor Anne Marie Kanstrup.

I alt har Aalborg Universitet modtaget godt 7.400 ansøgninger i kvote 2. Det er stort set det samme som sidste år, hvor AAU fik 7.412 kvote 2-ansøgninger, og det svarer i store træk også til søgningen før corona-pandemien.

Universitetet har endnu ikke tal på, hvor mange ansøgere, der har valgt AAU som deres førsteprioritet. Sidste år var det 2.300, og universitetet regner med et lignende antal i år.

- Generelt er vi godt tilfredse med årets kvote 2-søgning. Vi ved jo, at ungdomsårgangene bliver mindre, og der kan også være unge, som stadig holder de sabbatår, de ikke kunne tage under corona-pandemien. Så alt i alt er det fint, at vi lander på det samme antal som sidste år, siger Anne Marie Kanstrup.

Den endelige opgørelse fra Aalborg Universitet for antallet af kvote 2-ansøgninger og fordelingen på uddannelser er klar i morgen den 16. marts om eftermiddagen og vil derefter være tilgængelig på aau.dk

Bemærk, at det først er muligt at sige noget endeligt om det samlede ansøgerbillede til Aalborg Universitet, når fristen for ansøgning om optagelse via kvote 1 udløber den 5. juli kl. 12. Ansøgerne får svar på deres ansøgninger den 28. juli.

Udvikling i kvote 2-ansøgninger på Aalborg Universitet:
Antal ansøgere til Kvote 2 de seneste fem år.

2023: 7.403 ansøgninger (foreløbige tal)
2022: 7.412 ansøgninger (endelige tal)
2021: 9.127 ansøgninger (endelige tal)
2020: 7.590 ansøgninger (endelige tal)
2019: 7.295 ansøgninger (endelige tal)

Kontakter

Presserådgiver Jeannette Bylov ved Aalborg Universitet
Mail: jmb@adm.aau.dk
Tlf.: 2423 0566

Billeder

Foto: William Brændstrup
Foto: William Brændstrup
Download
Foto: Claus Søndberg
Foto: Claus Søndberg
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye