DI - Dansk Industri

Ny aftale skal sikre flere faglærte i Roskilde

Del
Mange virksomheder i Roskilde Kommune mangler faglærte, men de unges uddannelsesvalg tyder på, at de ikke ser alle de muligheder, en faglig uddannelse giver. Det skal en ny partnerskabsaftale rette op på.

Billedtekst: Øverst driftschef Jens Buch Stæhr fra Urbaser A/S - Denmark, uddannelsesleder for eud og eux på Roskilde Handelsskole Ivar Thordal, formand for Erhvervsforum Roskilde Martin Sattrup Christensen, formand for erhvervsudvalget i Roskilde Lars Lindskov.

Nederst uddannelsesdirektør på ZBC - Zealand Business College Glenny Hansen, adm. direktør for Roskilde Tekniske Skole Jesper Østrup, Roskildes borgmester Tomas Breddam, og næstformand i DI Roskilde/Køge Bugt Pia Lund Larsen

Bag partnerskabsaftalen står Roskilde Kommune, Dansk Industri, Roskilde Erhvervsforum og uddannelsesinstitutionerne Roskilde Tekniske Skole, ZBC Roskilde og Roskilde Handelsskole. Målet er at få flere folkeskoleelever, frafaldne fra gymnasiet og studenter uden planer om videreuddannelse sig til at tage en erhvervsuddannelse som f.eks. industritekniker, smed, datatekniker osv.

Samarbejdsparterne mødtes tirsdag den 14. marts på renovationsselskabet Urbaser A/S i Gadstrup ved Roskilde, hvor de skrev aftalen under. Urbaser A/S er en af de virksomheder, der er med til at uddanne fremtidens faglærte. I øjeblikket har virksomheden 22 chaufførlærlinge og to kontorelever i gang, heraf to kontorelever og fem chaufførlærlinge i Gadstrup, og i juni kommer yderligere tre lærlinge til. De fleste kan se frem til at blive fastansat efter endt uddannelse.

Roskilde halter bagefter

- Der er så mange muligheder med en erhvervsuddannelse. Mange spændende fag med en masse potentiale og rigtig mange virksomheder, der står klar til at ansætte. Derfor håber jeg, at vi med partnerskabsaftalen vil få flere unges øjne op for erhvervsuddannelserne og ud at arbejde som bager, brolægger eller bygningsmaler, siger borgmester Tomas Breddam.

Sidste år søgte kun 14 procent af eleverne fra kommunens 9. og 10. klasser en erhvervsuddannelse.

- Det er langt under landsgennemsnittet på 20 procent, og vi har brug for mange flere faglærte i Roskilde. Den grønne omstilling vil få efterspørgslen til at stige endnu mere., og i takt med at flere faglærte går på pension, og der bliver færre unge, er der brug for at tænke nyt. Det er det man skal i det nye partnerskab, siger bestyrelsesmedlem i DI Roskilde/Køge Bugt Pia Lund Larsen fra MJ Service A/S. 

Foreløbig bliver der nedsat en styregruppe med repræsentanter for samarbejdsparterne. De næste to år skal gruppen sætte helt konkrete projekter i gang, der får flere til unge til at interessere sig for at en faglært uddannelse og karriere. Det kan f.eks. være at få skoler og virksomheder til at arbejde sammen på nye måder, etablering af spændende fritidsjob eller en anden type vejledning af de unge i afgangsklasserne og af studenter, der ikke er kommet i gang med en uddannelse. 

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:
Seniorchefkonsulent Helen Jensen, DI, hje@di.dk, 21244702
Borgmester Tomas Breddam, Roskilde Kommune, 60632326.
Erhvervschef Jens Thornsen, Roskilde Kommune, jensdt@roskilde.dk, 24 79 08 59

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny global undersøgelse: Mening på arbejdet stiger for andet år i træk – de unge scorer fortsat lavest22.5.2024 14:37:16 CEST | Pressemeddelelse

Det er blevet mere meningsfyldt at gå på arbejde, viser nye tal fra Voluntas. Det er andet år i træk, at scoren for meningsfuldt arbejde stiger, efter flere år med fald. Ifølge den globale undersøgelse 'Meningsfuldhed på Arbejdet 2024', foretaget af det danske rådgivningsfirma Voluntās, er følelsen af mening på jobbet steget fra 73 i 2023 til 74 i 2024. - Vi er nu for alvor kommet ud af pandemien, der udgjorde et historisk lavpunkt, hvad angår den mening, vi mennesker oplevede i vores arbejde. Vi begynder at mærke et stærkere tilhørsforhold og ser et tydeligere formål med det vi laver, idet vi igen kan forholde os fysisk til vores arbejdsplads, vores kollegaer og det produkt, vi i sidste ende hver især bidrager til. Men vi er bestemt ikke i mål og mange organisationer er stadig ved at finde sig til rette i en virkelighed, hvor både arbejdsformer og indstillingen til selve arbejdets plads i livet, har forandret sig fundamentalt, siger Nicolai E. E. Iversen, Chief Philosophy Officer hos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye