Kongernes Samling

Musikalsk rejse med Kongehusets ceremonimester på Koldinghus

Del
Kongehusets ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær, løfter sløret for sin karriere fra soldat til ceremonimester ved en koncert med Prinsens Musikkorps på Koldinghus.
Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær 
Foto: Steen Brogaard
Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær Foto: Steen Brogaard

Det er de færreste uden for Kongehuset, der har deres egen march, men det har Kongehusets ceremonimester oberst, kammerherre Lasse Harkjær fra sin tid som chef for Den Kongelige Livgarde.

Marchen er et musikalsk portræt af ceremonimesteren og giver bl.a. musikalske mindelser om hans udsendelser til Afghanistan. Det kan man bl.a. høre mere ved den koncert, som ceremonimesteren er konferencier ved onsdag 22. marts 2023 kl. 16.00 på Koldinghus.

Ved denne koncert tager Lasse Harkjær publikum med på en musikalsk rejse gennem sin karriere fra soldat til ceremonimester. Lasse Harkjær blev indkaldt samme dag, som Elvis døde, hvilket satte sig sine spor i den unge soldat, der som barn havde spillet trompet i det lokale FDF-orkester (Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund). Her var Haydns trompetkoncert en af favoritterne. FDF-baggrunden var senere en god ballast at have med i de år, han var formand for Forsvarets Musiktilsyn. Siden førte karrieren bl.a. til udstationeringer både på Cypern og i Afghanistan.

En ceremonimester har blandt andet ansvar for at planlægge og afvikle fester, nytårskure og officielle besøg hos hoffet. Publikum kan derfor også glæde sig til at høre Harkjær fortælle om sit arbejde i Kongehuset – bl.a. om forberedelserne, der går forud for de famøse gallatafler. Alt sammen vil naturligvis blive illustreret med musik spillet af Prinsens Musikkorps.

FAKTABOKS - HVAD ER EN CEREMONIMESTER
Ceremonimester er en funktion, som ved det danske hof kendes allerede fra før enevælden. Etikette og ceremoniel har gennem tiderne været en vigtig del af regentens virksomhed og tjente især under enevælden til at underbygge kongens position og prestige. I dag har ceremonimesteren fortsat de samme opgaver som dengang, f.eks. planlægning og afvikling af hoffets festarrangementer, nytårskure, udenlandske statsoverhoveders officielle besøg osv.

Konferencier: Lasse Harkjær, Kongehusets ceremonimester, oberst, kammerherre

Dirigent: Peter Ettrup-Larsen

PRAKTISK
Hvornår: 22. marts kl. 16.00-17.15
Hvor: Koldinghus
Pris: 150 kr. og 50 kr. for medlemmer af Museumsklubben.

Kontakter

Billeder

Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær 
Foto: Steen Brogaard
Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær Foto: Steen Brogaard
Download
Prinsens Musikkorps kan opleves på Koldinghus 22. marts.
Prinsens Musikkorps kan opleves på Koldinghus 22. marts.
Download

Information om Kongernes Samling

Kongernes Samling
Kongernes Samling
Øster Voldgade 4A
1350 København K

3315 3286https://www.kongernessamling.dk/

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Koldinghus åbner udstilling om Danmarks konge med gratis adgang23.9.2024 11:54:34 CEST | Pressemeddelelse

Kongernes Samling åbnede særudstillingen "Frederik 10. – Konge af i morgen" i april på Amalienborgmuseet i anledning af tronskiftet. Nu kommer udstillingen til Koldinghus. Det markerer Kongernes Samling ved at give gratis adgang til slottet, udstillingen og aktiviteter, der er inspireret af Danmarks nye konge. Arrangementet "Koldinghus Live" finder sted på Koldinghus torsdag den 10. oktober kl. 16.00-21.00.

Oplev en lille pen med kæmpe betydning på Koldinghus3.7.2024 13:40:04 CEST | Pressemeddelelse

Hvis pennen, som Frederik 7. brugte til at underskrive den danske grundlov med, kunne tale, ville det flyde ud med fascinerende historier om 5. juni 1849, hvor den oplevede sit livs store øjeblik. Der satte den og kongen nemlig deres formelle godkendelse på dokumentet om folkets nye grundlæggende rettigheder, Grundloven, og det spæde danske folkestyre var født. Pennen har man nu en chance for at se på Koldinghus, som i anledning af 175-års markeringen af Grundloven udstiller den i perioden 5. juni til 20. oktober 2024. Normalt kan grundlovspennen ses på Rosenborg i København.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye