FOA

Ny overenskomst på plads for vikarer

Del
FOA har fået sit første OK23-forlig på plads, da man natten til tirsdag underskrev en aftale med Vikarbureauernes Brancheforening. Aftalen sikrer vikarer på plejeområdet pæne lønstigninger. Samtidig igangsætter man et samarbejde mellem parterne, der skal styrke den direkte dialog med lønmodtagerne i branchen

En samlet månedlig lønstigning på ca. 2.500 kroner for ikke-uddannede og minimum 3.100 kroner for uddannede er, hvad timelønsansatte fuldtidsvikarer i blandt andet hjemmeplejen og på plejehjem kan se frem til over de næste to år.

Efter mere end 20 timers forhandlinger er næstformand i FOA Thomas Enghausen glad for at have landet FOAs første forlig ved dette års overenskomstforhandlinger.

”Som i enhver forhandling er der knaster og meningsudvekslinger, men vi har landet en god aftale, som jeg tror, vores medlemmer vil være glade for,” siger han, og hæfter sig ved de pæne lønstigninger.

Udover lønstigningerne er parterne blevet enige om at forbedre mulighederne for direkte dialog mellem FOA og lønmodtagerne i vikarbranchen. Konkret får FOA mulighed for at samle branchens ansatte, hvor løn-, arbejds- og pensionsvilkår kan drøftes.

”Jeg er rigtig glad for, at vi er lykkedes med at finde nye fælles veje til at styrke den danske model gennem et tæt samarbejde mellem branchen og FOA. Det ser jeg frem til, at vi får omsat fra aftaletekst til praksis i de kommende år,” siger Tanja Nielsen, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA.

Aftalen mellem FOA og Vikarbureauernes Brancheforening (VB-FASID) er det første forlig, FOA har lukket ved overenskomstforhandlingerne i år. Onsdag fortsætter forhandlingerne med Dansk Erhverv om en fornyelse af Fritvalgsoverenskomsten.

Hovedelementer i forliget mellem FOA og VB-FASID:

  • Lønnen stiger med 3,2 pct. d. 1. marts 2023 og 4,6 pct. d. 1. marts 2024.
  • Arbejdsgivers pensionsbidrag stiger med to pct., mens lønmodtagerens bidrag falder tilsvarende. Dette giver lønmodtageren to pct. mere i hånden.
  • Parterne samarbejder om at styrke dialogen med lønmodtagerne i vikarbranchen.
  • Ansatte over 67 år modtager med aftalen også pension.
  • Parterne er opmærksomme på NFAs anbefalinger om natarbejde, herunder det særlige fokus på gravide, og arbejder hen imod en implementering af disse.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om FOA

FOA
FOA
Staunings Plads 1-3
1790 København V

46 97 26 26https://www.foa.dk

 

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 167.000 medlemmer fordelt på 32 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, og vi organiserer også privatansatte.

 

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye